Cadde Zeki Müren Müzesi yenilenecek

Zeki Müren Müzesi yenilenecek

20.11.2017 - 12:03 | Son Güncellenme:

Klasik Türk Müziği'nin 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in Muğla Bodrum'da hayatının son zamanlarını geçirdiği ve sonrasında müzeye çevrilen Zeki Müren Sanat Müzesi yenilenecek.

Zeki Müren Müzesi yenilenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zeki Müren Sanat Müzesi'nin yeni konseptinde ünlü sanatçının sahne kostümlerinden takılarına, oturma odasından günlük yaşamında kullandığı tüm eşyaları için yeni bir sergileme modeli uygulayacak.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Zeki Müren'in 1977'de Bodrum'da satın aldığı ve vefatından sonra müze haline getirilip sevenlerinin ziyaretine açılan ev, yepyeni bir konseptte düzenlenecek. Tadilat kapsamında müze koleksiyonunda bulunan sanatçının 80'li yıllara damga vuran sahne kostümleri, yatak odası ve oturma odası, mutfağı, kullandığı takıları, ödülleri, günlük yaşamda kullandığı eşyaları, ülkemizin belleğinde yer etmiş şarkılarının bulunduğu plak ve CD'lerin dinlenebileceği ve sanatçının görüntülerinin yansıtıldığı görsel efektlerin bulunduğu yeni sergileme elemanlarının tasarımı yapılacak.

Yılda 100 bin kişinin ziyaret ettiği müzenin yeni konseptiyle birlikte önümüzdeki sene sanatseverlerin hizmetine sunulması bekleniyor.