Cadde Sanatçılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a plak hediye etti

Sanatçılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a plak hediye etti

22.06.2016 - 18:42 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü’nde sanatçı ve yapımcılarla 1 saat 20 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Sanatçılar, Cumhurbaşkanı Erdoğana plak hediye etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nde Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP), Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) üyesi 10 sanatçı ve yapımcı ile bir araya geldi. Aralarında Orhan Gencebay, Ferhat Göçer ve Cengiz Erdem’in de bulunduğu isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

Haberin Devamı

"TELİF HAKLARI İNSAN HAKLARI DEMEK"

Görüşmenin ardından Orhan Gencebay, gazetecilere açıklamada bulundu.

Ünlü şarkıcı, "Telif hakları demek insan hakları demektir. Telif alınmadığı zaman, sanatımız mutlaka öksüz kalacaktır. Bunu ifade etmeye çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda son derece duyarlı olduğu için anlayışla karşıladı ve bizi dinledi" dedi.

"Sanatcıyı yaşat ki sanat yaşasın" anlayışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ifade etmeye çalıştıklarını belirten Gencebay, "Çünkü ihtiyacımız var. Türk sanatının korunmaya, geliştirilmeye ihtiyacı var. Ben de burada bir sanatçı olarak gerekeni yapmaya gayret ediyorum. Telif hakları son derece önemli bir hak alanıdır. Telif hakları sayesinde biz varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Buna herkesin saygı duyması lazım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FERHAT GÖÇER: BİZİ UZUN UZUN DİNLEDİ

Müzisyenlerin emeklilik ve sosyal sigortalarının güvence altına alınması ve çocuklarının da geleceğinin güven altına alınması için geçerli olan yasaların düzenlenmesiyle ilgili ricalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini belirten Ferhat Göçer," Taleplerimizi ilettik. Desteklerini rica ettik. Sağolsun bizi uzun uzun dinledi" şeklinde konuştu.

Göçer, bakanların sık değişmesiyle bu konuda atılan adımların adeta suya yazı yazmak gibi kaldığını vurgulayarak, bu konuda da destek istediklerini söyledi.

öçer, görüşmede gündem dışı tek konunun A Milli Takım'ın dünkü galibiyetiyle ilgili değerlendirmeler olduğunu da sözlerine ekledi.

PLAK HEDİYE ETTİLER

Sanatçıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Müzeyyen Senar ve Zeki Müren’in plaklarını hediye ettikleri öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hediye karşılığında plakçaları olduğunu söyleyip memnuniyetini dile getirdiği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından Tarabya Köşkü’nden ayrılarak resmi programları için Haliç Kongre Merkezi’ne geçti.