Ekonomi Sanayi elektriğinde 5 Mart fırsatı

Sanayi elektriğinde 5 Mart fırsatı

02.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüksek enerji tüketimli sanayi kuruluşları için 1 Nisan 2018 tarihi büyük önem taşıyor. Bu tarihten itibaren yeni çıkan son kaynak tarifesinden ya da ikili anlaşma ile elektrik alınabilecek. Özellikle sanayi kuruluşlarının ikili anlaşma ile elektrik alabilmeleri için ise 5 Mart’a kadar bir tedarik şirketi ile elektrik tedarik sözleşmesi imzalamaları gerekiyor.

Sanayi elektriğinde 5 Mart fırsatı

Kolen Enerji Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, “1 Nisan itibarı ile bir tedarik şirketinden enerji almaya başlanabilmesi için en geç 5 Mart’a kadar bir tedarik şirketi ile elektrik tedarik sözleşmesinin imzalanmış olması lazım. Değilse Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nden almaya devam eder. Bu da daha pahalıya enerji tedarik etmesi demek. Kayıp demek. Neden daha yüksek bir bedel ödeyesiniz? Sanayi kuruluşları son kaynak tedarik tarifesinden değil, ikili anlaşmalarla bizim gibi tedarik şirketlerinden daha uygun koşullarda enerji alabilirler. Bu kadar önemli bir konu son güne, son ana bakılmamalı.”

Haberin Devamı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 4 Ocak 2018 tarihinde yayımlamış olduğu elektrikte son kaynak tarifesinin düzenlenmesi hakkında tebliğ ile serbest tüketici niteliğine haiz olduğu halde elektrik enerjisini ikili anlaşmalarla temin etmeyen tüketicilere, elektrik enerjisi artık son kaynak tedariki usul esasları çerçevesinde tedarik edilecek.

Teklifler net olmalı

Kolen Genel Müdürü Karayurt, yeni sistemde abonelere sunulacak tekliflerin mümkün olduğunca net olması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Yeni bir sistem başlıyor. Zaten şöyle bir mesafeli yaklaşıyor herkes. Bir de üstüne daha karışık hale getirilirse bence çok doğru olmaz. İçine bir dolu ön koşul ekleyip, farklı farklı bir dolu senaryo kafaları iyice karıştırır. Hatta bundan tüketici zarar görürse izahı da zor olur.

Haberin Devamı

Netice de muhatap olunan her kişi nihai karar verici değil. Üst yönetime, ortaklara, üyelere izah edilecek. İnsanlar izah etmek noktasında zor durumda kalmamalı, elbette para da kaybetmemeli.

Burada duruş tam bir danışman gibi olmalı, en doğru karar için yönlendirilmeli. Ve sonrasında da her sıkıntılı durumda destek olunmalı. Maliyetleri aşağı çekmede kolkola çalışılıyor olmalı.”