Gündem Sanayi tüpü bomba gibi patladı: 11 yaralı

Sanayi tüpü bomba gibi patladı: 11 yaralı

28.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziosmanpaşa’da bir parke imalathanesinde meydana gelen patlama sonucu 1’i ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olayın terör eylemi olmadığı, gaz sıkışması ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi

Sanayi tüpü bomba gibi patladı: 11 yaralı

İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy’deki bir parke imalathanesinde sanayi tüpünün patlaması sonucu 11 kişi yaralandı. Olay dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Şemsipaşa Caddesi, 54. Sokak’ta bulunan bir parke imalathanesinde bulunan sanayi tüpü büyük bir gürültüyle patladı. İmalathane harabeye dönerken, 11 kişi de yaralandı. Patlama üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Cadde de trafiğe kapatıldı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamayla ilgili olarak açıklama yapan İGDAŞ “İlk incelemede; patlamanın doğalgazdan meydana geldiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise terör eylemine yönelik bir belirti bulunmadığını bildirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karadeniz, doğalgaz sıkışması ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi.

Karadeniz, patlamada 11 kişinin yaralandığını belirterek “Biri ağır, onun dışındakilerde herhangi bir hayati tehlike yok. Terör eylemine yönelik bir belirti yok” dedi.

Başkan’dan destek açıklaması

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise “Patlamada yaralanan hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla hemşehrilerimizin yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Terör zannettik’

Patlamanın ardından çevre dükkanlarda ve 3 araçta hasar oluştu. Mahalle sakinlerinden Lütfü Kumaş, “Binanın içinde biri vardı. Onu kurtarmaya çalışıyorlardı” dedi. Şükran Turşin ise “Büyük bir ses duyuk. Terör saldırısı, deprem zannettik” diye konuştu.