Ege Sanayiciye yerli makine desteği

Sanayiciye yerli makine desteği

02.06.2018 - 23:49 | Son Güncellenme:

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “KOSGEB’in ‘Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği’ ile hem KOBİ’lerin finansman temini kolaylaşak hem de yerli makine üreticisinin yüzü gülecek” dedi.

Sanayiciye yerli makine desteği

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, KOSGEB tarafından başlatılan “Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” sayesinde bir taşla iki kuş vurulacağını, firmalara yeni finansman olanağı getiren uygulamanın yerli makine üreticilerinin de yüzünü güldüreceğini belirtti. Yorgancılar, döviz kurlarındaki hareketlilik ve küresel dengelerde belirsizliğin oluştuğu bir ortamda bu desteğin KOBİ’lere ve piyasaya pozitif katkı sunacağını ifade etti. 450 milyon liralık kredi hacmi oluşturan programla firma başına 300 bin liraya kadar faiz desteği sunulacak.

Haberin Devamı

“İhracatı da artırır”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de sanayide kullanılan makinelerin çoğunun ithal olduğunu belirtti, “Makine sektörünün güçlenmesi cari açığın azalmasına kadar uzanan bir etki yapacaktır. Özellikle yerli makine üretenleri destekleyen bu hamle sonrası ihracat da artacaktır” diye konuştu. Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise, “Bu destekle zaten iyi seviyede olan yerli makine sektörümüz daha iyi konuma gelecektir. Öte yandan sanayicilerimiz de teçhizatını yenilemek için ayağına kadar gelen bu fırsatı geri çevirmeyecektir” dedi.

TÜGİAD Ege Şubesi ile EBSO işbirliği yapacak

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Yönetim Kurulu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret etti.
TÜGİAD Ege Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş, İzmir’in 2030 yılında Türkiye’nin ikinci büyük iş merkezi olmasını hedeflediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Genç girişimciler

Gençlerin girişimciliğe soyunması için çaba gösterdiklerini ve bu amaç doğrultusunda Dokuz Eylül Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını söyleyen Yavaş, önümüzdeki projelerde EBSO ile de benzer çalışmalar yapmayı arzuladıklarını ifade etti.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO’nun kapısının her kesime açık olduğunu söyledi, TÜGİAD’a projelerinde her zaman destek verebileceklerini belirtti.