Manisa Sanayinin İhtiyaçları Yeni Bölümlerden Karşılanacak

Sanayinin İhtiyaçları Yeni Bölümlerden Karşılanacak

07.06.2017 - 11:37 | Son Güncellenme:

.

Sanayinin İhtiyaçları Yeni Bölümlerden Karşılanacak

Manisa’nın Salihli ilçesinde sanayinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için alanda eksikliği hissedilen motor teknolojileri, ahşap teknolojileri ve tesisat teknolojileri bölümlerine İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde 20’şer öğrenci alınacağı öğrenildi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı sektörel anket çalışmalarında eksikliği sık sık dile getirilen bazı alanlara kalifiye eleman yetiştirmek için çalışmalara başlandı. Salihli TSO, meslek odaları ve STK’ların girişimleriyle Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bu üç bölümün açılması konusunda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in onay verdiği bildirildi.
Motor Teknolojileri, Ahşap Teknolojileri ve Tesisat Teknolojileri bölümlerine önümüzdeki eğitim -öğretim yılında 20’şer kişi alınmaya başlanacağı, ikinci yıldan itibaren de öğrenci sayılarının her bir bölüm için 30’a çıkarılacağı öğrenildi. Daha önce Endüstri Meslek Lisesi olan ve ismi İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulda halen 6 olan alan sayısı da bu üç bölümle birlikte toplam 9 alana çıkmış olacak.
1500 öğrenci ve 135 öğretmenin bulunduğu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde halen Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Metal Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri ve Harita Tapu Kadastro Teknolojileri alanları bulunuyor. Yeni alanlar ve alt alanları ise Motor Teknolojileri, Ahşap Teknolojileri ve Tesisat Teknolojileri olarak belirlenirken, İMKB Anadolu Lisesi’nin bahçesinde 32 derslikli yeni bir okul binası için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağı dile getirildi. Okul binası tamamlanıncaya kadar yeni bölümlere alınacak olan öğrencilerin Çıraklık Eğitim Merkezi’nin binasını ve atölyelerini kullanacağı açıklandı.
Mesleki odaların ortak taleplerini Vali Güvençer’e kadar taşıdıklarını ve kısa sürede çözüme yönelik adımlar atılmasının sevindirici olduğunu ifade eden Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, iş garantili bu meslek dallarına çocuklarını yönlendirmeleri konusunda velilere çağrıda bulundu. Gençler arasında işsizlik oranının çok yüksek olduğuna ve üniversite mezunlarının iş bulmakta sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Yüksel, şunları söyledi:
“Bu üç bölümde Salihli’nin ihtiyacı olan nitelikli elemanlar yetiştirilecektir. Salihli’ye doğalgazın gelmesiyle tesisat bölümünden mezun olanlara önümüzdeki yıllarda talep artacaktır. Bu bölümlerin açılması konusunda biz iş dünyası olarak çok çaba sarf ettik. Bu sonuç bizim oda başkanları ve STK başkanlarıyla ortak hareket etmemizin bir semeresidir. Umarız yeni bölümlere gençlerimiz ilgi gösterir ve mesleklerini bu alanlardan seçerler. Çünkü bu sektörlerde eleman eksikliğini biz yaptığımız birebir üye ziyaretlerimizde tespit ettik. Bizim talebimizi değerlendirip yeni alanların açılış onayını veren Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e, Salihli Kaymakamımız Sayın Turgut Çelenkoğlu’na, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlerine teşekkür ederiz."