Teknoloji SanDisk, dünyanın en küçük 1 TB USB-C flaş sürücüsünü tanıttı

SanDisk, dünyanın en küçük 1 TB USB-C flaş sürücüsünü tanıttı

09.01.2018 - 12:05 | Son Güncellenme:

SanDisk, CES 2018 fuarında 1 terabaytlık dünyanın en küçük USB belleğini tanıttı. Akıllı telefonlarla da uyumlu olabilen prototip cihaz, USB Type-C çıkışına sahip.

SanDisk, dünyanın en küçük 1 TB USB-C flaş sürücüsünü tanıttı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

CES'te her yıl, TV, dizüstü bilgisayarlar ve telefonların geleceğine dair paylaşımlarda bulunuluyor. Her firma sunduklarıyla rekabeti arttırıyor. Bu cihazların yanında veri depolama birimleri de ufalıyor. Yüksek dosyaları tırnak kadar cihazlara sığdırabilir hale geliyoruz. SanDisk, CES 2018 fuarında 1 terabaytlık dünyanın en küçük USB belleğini tanıttı

SanDisk, dünyanın en küçük 1 TB USB-C flaş sürücüsünü tanıttı

Bu, bir flash sürücüde gördüğümüz en büyük bellek değil -geçen yılki 2TB Kingston DataTraveler Ultimate GT modeli var- ama yine de övgüyle karşılanacak bir yeilik. SanDisk’in belleği daha ufak olmakla beraber USB 3.0’ında ötesi olan USB Type-C bağlantı teknolojisiyle geliyor. Yani, depolama alanını, bilgisayarlara ek olarak bir Android telefona da doğrudan takıp veri aktarımı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ürün prototip aşamasında olduğunda SanDisk, belleiğin fiyatı ve piyasaya sürülme tarihi hakkında net bir açıklamada yapmadı. Ancak bu denli bir belleğin fiyatının düşük olmayacağını söyleyebiliriz. Tam boyutta 1 TB USB Type-C SSD'nin fiyatı yakklaşık 350 dolar. İlk etapta bundan yüksek olması beklenebilir.