Gündem ‘Sanık, cemaatin ısrarıyla seçildi’

‘Sanık, cemaatin ısrarıyla seçildi’

14.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ davasında tanık olarak dinlenen eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, FETÖ’den tutuklanan eski Danıştay üyesi Fatih Cihangir’in, HSYK’nın FETÖ cemaatine mensup olan   üyelerinin ısrarıyla seçildiğini anlattı.

‘Sanık, cemaatin ısrarıyla seçildi’

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Danıştay üyesi Fatih Cihangir’in yargılandığı davada eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem tanıklık yaptı. Erdem, sanığın, eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) cemaat mensubu üyelerinin ısrarıyla 2011’de Danıştay üyesi seçildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Duruşmada tanık olarak dinlenen Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, sanığı, Adalet Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’nda çalıştığı dönemden tanıdığını, 2011’de Danıştay ve Yargıtay’a yapılan üye seçiminin ardından Danıştay’a sonradan üç üye daha seçildiğini, bunlardan birinin sanık Fatih Cihangir olduğunu anlattı.

Erdem, sanığın 37 bin sicilli olması nedeniyle seçilmesine karşı olduklarını ancak HSYK’nın cemaat mensubu üyelerinin ısrarıyla seçildiğini kaydetti. Bu ana kadar sanığın cemaatle bağlantısını bilmediğini söyleyen Erdem, örgütün yüksek yargıdaki etkinliğini kırmak amacıyla düzenledikleri toplantılara sanığı çağırmadıklarını aktardı.

Birlikte çalışmış

Eski Danıştay Üyesi Vahit Bektaş ise, sanıkla üye seçildikten sonra tanıştığını belirtti. Bektaş, sanığın 37 bin sicilli olması nedeniyle cemaatle bağlantılı olabileceği kanaatini taşıdığını bildirdi. Eski Danıştay Üyesi Hamza Eyidemir de sanık ile 17/25 Aralık sürecinden önce Danıştay Genel Kurulu’nda birlikte görev yaptığını anlattı. Eyidemir, sanığın eylemlerine ilişkin somut bilgisi olmadığını, ancak cemaate yakın isimlerle hareket ettiğini gözlemlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Daha sonra dosyaya gelen yazı cevapları okundu. Buna göre, sanığın telefonunun Danıştay üyelerinin Gülen’in FEM Dershanesi’ndeki odasını ziyaret ettiği İstanbul gezisi sırasında İstanbul’dan sinyal verdiği belirtildi.

Tanık beyanları ve dosyaya gelen belgeye karşı savunma için söz verilen Fatih Cihangir, söz konusu tarihlerde İstanbul’da olduğunu hatırlamadığını, böyle bir geziye katılmadığını ileri sürdü. Tanık beyanlarının somut bilgi ve belgeye dayanmadığını, dedikodu niteliğinde olduğunu da öne süren Cihangir, tahliyesini istedi.