Gündem Sanık generalden sıkıyönetim çarkı

Sanık generalden sıkıyönetim çarkı

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki (KKK) eylemlere ilişkin davanın sanıklarından eski Tuğgeneral Adem Boduroğlu, savunma yaptı.

Sanık generalden sıkıyönetim çarkı

Hakkındaki iddiaları reddeden Boduroğlu, sıkıyönetim mesajlarının kendisi karargâha gelmeden önce gönderildiğini iddia etti. Birliklere MEDAS üzerinden gönderilen mesajların ne zaman ve nasıl gittiğine ilişkin kayıtların tutulduğunu belirten Ademoğlu, kendisi karargaha gelmeden önce mesajların gönderildiğinin bu kayıtlara bakılması halinde görüleceğini ileri sürdü.
Boduroğlu, haraket merkezine saat 22.45’te geldiğini, bu saatten önceye ait harekat merkezindeki mesaj aktarma formlarının ilgili birimlerden istenmesini ve evraklarda yer aldığı iddia edilen imza ile kendi imzasının karşılaştırılmasını talep etti.
Boduroğlu ayrıca, ifadesinde geçen “Genelkurmay’ın sıkıyönetim ve yürütmeye el koyma mesajlarını Genelkurmay’dan geldiği için çekmek zorundaydım” şeklindeki beyanlarını da kabul etmeyerek, bu bölümlerin ifadesinden çıkarılması talebinde bulundu.

Haberin Devamı