Gaziantep SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ

29.10.2014 - 12:13 | Son Güncellenme:

.

SANKO SANAT GALERİSİ’NDE SERGİ

Ressam Suna Tüfekçibaşı’nın, Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı ve 31 Ekim’e kadar gezilebilecek olan kişisel resim sergisi, sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.
Sanko Sanat Galerisi’nde üç farkl ı konuda resimlerini sergilediğini belirten Tüfekçibaşı, resim yapmanın gelişen ve değişen uzun bir süreç olduğunu söyledi.
‘Dans Edenler’ serisindeki eserlerinde dansın ritmini ve hızını tuvale taşıdığını, ‘Uyuyamayanlar’ serisinde yalnız bir kadının yatakta uyuyamamasını düşündüğünü ve figürde kendi tarzını oluşturmaya çalıştığını kaydeden Tügekçibaşı, “İstanbul serisinde ise İstanbul’u resmettim. İstanbul, bir yanıyla ayrılamadığım bir sevgili gibi. Sürekli kavga-çekişme halindeyim” dedi.
Şairlerin en güzel şiirlerini İstanbul için yazdıklarına dikkati çeken Tüfekçibaşı, “Ben de İstanbul ile ilgili duygularımı tuvale yansıtmak istedim. Bu çalışmam biraz daha uzun sürecek gibi” diye konuştu. Gaziantep’te sergi açmaktan mutlu olduğunu anlatan Tüfekçibaşı, sanatsal çalışmalarını her zaman daha ileri aşamaya taşıdığını sözlerine ekledi.
Resim çalışmalarına İnci Eviner’in özel atölyesinde başlayan sanatçı Tüfekçibaşı, 1995’de girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden 2000 yılında ikincilik derecesi ile mezun olarak Sakıp Sabancı Sanat Ödülü’ne layık görüldü.
Aynı yıl katıldığı, ‘Kalp Vakfı’ ve ‘İpek-Ahmet Merey’ yarışma sergilerinde birincilik ve üçüncülük ödülü alan Tüfekçibaşı, Miami Community Collaga’de dil eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde tamamladı.
Sanatçı, 2001 yılında ‘Process Space 10. International Art Festival’de ve 2010 ‘Eritrai Uluslararası Sanatçı Buluşması’ uluslararası etkinliklerine katıldı. 2008’den bu yana Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’na, 2011 Artbosphorus’a ve 21 karma sergiye katılan sanatçı, ilk kişisel sergisini Şubat 2009’da Berlin’de açtı. Beş kişisel sergi açan Suna Tüfekçibaşı, Erenköy’deki atölyesinde resim çalışmalarını sürdürmektedir. Tüfekçibaşı’nın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan ve 24 eserinin yer aldığı sergisi, 31 Ekim’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.