Gündem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye silahlı saldırı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye silahlı saldırı

28.09.2015 - 20:06 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin silahlı saldırıya uğradığını, Çiftçi'nin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu bildirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı  Nihat Çiftçiye silahlı saldırı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Nihat Çiftçi'nin içinde bulunduğu makam aracına Siverek ilçesinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmazken, polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Celalettin Güvenç'in istifa ederek AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı olmasının ardından boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine meclis üyelerinin oylamasıyla geçen 6 Eylül'de seçilen Nihat Çiftçi, bugün çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siverek'e gitti. Burada sosyal tesis açılışı da yapan Başkan Çiftçi, akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya dönmek üzere yola çıktı. Kente dönen Çiftçi'nin içinde bulunduğu makam aracına, ilçe çıkışındaki Siverek Devlet Hastanesi yakınlarında kimliği belirsiz kişi şada kişilerce uzun namlulu tüfeklerle çapraz ateş açıldı. Açılan ateşte lastikleri patlayan otomobilde hasar oluşurken, yaralanan olmadı. Saldırganların kaçmasının ardından makam aracındaki Başkan Nihat Çiftçi ile şoför ve koruması, önünde ilerleyen koruma aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Yaşananların ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Zırhlı araçla olay yerine giden polisler çevrede önlem alırken, saldırganların bulunmasına yönelik operasyon başlattı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ise olay yerine 35 kilometre uzaklıktaki Hilvan ilçesine gittiği bildirildi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiftçi'nin bulunduğu konvoyun Siverek çıkışında çapraz ateşe maruz kaldığını belirterek, "Herhangi bir yaralananın olmadığı olayda araçlarda maddi hasar meydana geldi. Olayı çok yönlü araştırıyoruz" dedi.

DAVUTOĞLU NEW YORK'TAN ARADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırıya uğrayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüşerek geçmiş olsun dileğini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Davutoğlu, New York'taki BM temasları sırasında, Siverek-Hilvan karayolunda uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'yi telefonla aradı.

Davutoğlu, saldırıya ilişkin bilgi aldığı Çiftçi'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN, UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Siverek-Hilvan karayolunun 12. kilometresinde akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya 3 araçlık konvoy ile dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutuldu. Çiftçi ve beraberindekiler, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Başkan Çiftçi, yaşanan olayla ilgili belediye binası önünde halka ve basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Nihat Çiftçi, Siverek ilçesindeki çalışmalarını tamamlayıp Şanlıurfa’ya Siverek’ten dönerken çapraz ateşe düşmüştür. Bu saldırı çift taraflı yapılmıştır. Konvoyu 3 araçtır. 3 aracın 2’si muhtelif yerlerinden isabet almıştır. Allah’a şükürler olsun ki başkanımız saldırıdan yara almadan kurtulmuştur. İlk belirlemelerimize göre bu olayın terör saldırısı olduğu yönündedir. Bu hususla ilgili olay yerinde arama çalışmaları başlatılmıştır. Ben bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Demokrasimize, özgürlüğümüze ve Şanlıurfa’ya yapılmış bir saldırıdır. Hiçbir zaman bu tür saldırılar karşısında bir milim geri adım atmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “Bugün sabah 07.00 itibariyle belediye meclis üyelerimiz, Siverek ilçe belediye başkanımızla birlikte Siverek’teki faaliyetlerimize başladık. Buradaki faaliyetlerimiz park açılışları, sosyal tesis açılışları, Siverek Belediyemizin yapmış olduğu semt sahaları, yine Siverek’te aylardır problem olan su meselesini çözmek, yine yıllardır Hilvan’da problem olan su meselelerini çözmek için büyükşehir belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik, etmeye devam edeceğiz. Akşama kadar süren faaliyetlerimiz bittikten sonra Siverek dönüşü çapraz ateşe maruz kaldık. Şunu belirtmek istiyorum; Rabbimin verdiği canı ancak Rabbim alır” diye konuştu.

“ŞANLIURFA BİR HUZUR ŞEHRİDİR”

Şanlıurfa’nın bir huzur şehri olduğunu belirten Çiftçi, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Şanlıurfa bir barış şehridir, hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Biz her şeye rağmen Siverek’in su problemini çözmek istiyoruz, yağmur yağdığında çarşıları su basıyor, Hilvan’ın su sorununu da çözeceğiz. Biz kendimizi halka adadık ve yine belirtmek istiyorum ki Allah’ın verdiği canı Allah alır. Ben bu anlamda kamuoyunu sağduyuya davet ediyorum.”

Haberin Devamı

ÖMER ÇELİK'TEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, silahlı saldırıya uğrayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi arayarak geçmiş olsun diledi.

Çelik, Siverek-Hilvan karayolunda uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'yi telefonla arayarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ömer Çelik, Vali İzzettin Küçük'ü de arayarak saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Twitter'deki hesabında saldırıyı lanetleyen Çelik, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi silahlı saldırıya uğradı, Allah'a şükür yara almadan kurtuldu. Şimdi Belediye Başkanımızla ve Şanlıurfa Valimizle konuştum. Belediye Başkanımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Gerçekleşen saldırı sonrası güvenlik güçlerimiz saldırganları yakalamak için üstün gayret sarf ediyor. Bu lanetli saldırı ve benzerleri halkın temsilcilerini ve sadece halk için çalışanları engellenmeye dönüktür. Ama amacına ulaşamaz. Belediye Başkanımıza ve tüm Urfa halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesini kullandı.