Şanlıurfa Şanlıurfa'da 11 Nisan Kurtuluş Günü Kutlama Mesajları

Şanlıurfa'da 11 Nisan Kurtuluş Günü Kutlama Mesajları

11.04.2018 - 14:59 | Son Güncellenme:

.

Şanlıurfada 11 Nisan Kurtuluş Günü Kutlama Mesajları

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla belediye başkanları ve siyasiler kutlama mesajları yayımladı.
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla Birecik ve Harran Belediye Başkanları ile AK Parti Harran Kadın Kolları Başkanı birer kutlama mesajı yayımladı.
Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.
Büyük medeniyetlerin doğduğu peygamberler şehri Şanlıurfa’da halkın topraklarını işgal eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele örneği sergilediğini hatırlatan Pınarbaşı, birlik ve beraberliğin tek yumruk haline geldiği Kuvayi Milliye ruhu ile 11 Nisan 1920’de tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir zaferin kazanıldığını kaydetti.
Ecdadın uğruna hayatını verdiği bu mübarek vatanın dün olduğu gibi bugünde iç ve dış tehditlere maruz kaldığına dikkat çeken Pınarbaşı, “En değerli hazinemiz olan vatan topraklarının her karışı, şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır. Ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi koruyacak, ecdadımızın büyük özveriyle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız” dedi.
Vatanı, milleti ve kutsal bildiği değerleri uğruna ülkesini işgalci güçlere karşı canı pahasına savunan şehit ve gazileri rahmetle anan Pınarbaşı, “Kahraman ecdadımızdan devraldığımız bu değerli mirası, aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek ve Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak, tarihimize ve ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Bizlerde memleketimizi daha müreffeh hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamlı gün dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Şanlıurfalı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise, Urfalıların 98 yıl önce yoksulluk içinde fakat yüksek bağımsızlık, kahramanlık ve fedakarlık ruhuyla topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı tarihte eşi az görülmüş direniş gösterdiğini hatırlatarak halkın milli birlik ve beraberlik içinde memleketi düşmandan temizleyerek, büyük bir zafere imza attığını dile getirdi.
Esaret altına alınmak istenen Urfalıların, 11 Nisan’da zincirlerini kırarak elde ettiği büyük zaferin milli mücadelenin şeref sayfalarında yerini aldığını belirten Özyavuz, “Ülkemizin her köşesinde, milletimizin bağımsızlığı uğruna yazmış olduğu pek çok kahramanlık destanı vardır. Bu destanlar, milletimizin birlik ve beraberliğe verdiği önemin de bir ifadesidir. Tarihin altın sayfaları arasında yerini alan 11 Nisan 1920’deki bu kahramanlık destanı dolayısı ile 34 yıl önce TBMM tarafından kentimizin ismi ‘Şanlı’ unvanı alarak taçlandırılmış, 2016 yılında ise İstiklal Madalyası ile onurlandırılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluş mücadelesi önderlerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anarken tüm Şanlıurfalı vatandaşlarımızın 11 Nisan Kurtuluş Zaferini kutluyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter de, başta Hz. İbrahim olmak üzere binlerce evliyayı misafir eden medeniyetler şehri Urfa’nın 11 Nisan 1920’de Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ve Arabı ile birlikte kazandığı zaferin heyecanını ilk günkü gibi yaşadıklarına dikkat çekerek, ecdadın canını ve kanını vererek bıraktığı kutsal emanetlere aynı duyarlılık ve kararlılıkla sahip çıktıklarını ifade etti.
Dün düşmana karşı verilen istiklal savaşının bugün şekil değiştirerek, politik ve ekonomik alanlarda verildiğine işaret eden Biter, “Ecdadımız, imkansızlıklar içinde Şanlıurfa’da, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Çukurova’da, Sakarya’da, Çanakkale’de, hasılı Misakı Milli sınırları içinde nasıl Kurtuluş Savaşı destanını yazmışsa bizlerde onların torunları olarak aynı mücadeleyi vermenin bilinciyle hareket ediyoruz. Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ‘çağdaş medeniyetler seviyesine’ çıkarmak için çabalıyoruz. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatandaki bütün kazanımlar için büyük bedellerin ödendiğini bir an bile aklımızdan çıkartmadan ülkede fitne tohumlarını ekmek isteyen odaklara fırsat vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek için daha çok çalışacağız. Bu vesileyle, dünyada emsali olmayan bir zaferi bizlere armağan eden kahraman şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Şanlıurfalıların 11 Nisan kurtuluş bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise, yayımladığı mesajında Şanlıurfa’nın 11 Nisan 1920’de 12’lerin önderliğinde yaptığı eşsiz mücadelenin sonunda tarihte kendi kendini kurtaran şehirlerden birisi olma onurunu yaşadığını belirterek,“ Bizler de bu neslin torunları olarak 15 Temmuz hain darbe girişinde gösterdiğimiz dik duruşla adeta ikinci bir kurtuluş savaşını yaşadık. Şükürler olsun ki milletimizin aklıselim davranması ve onurlu mücadelesi sonrası 15 Temmuz darbe girişimi püskürtülerek ülkemizi adeta yüz yıl öteye taşıdık. Bir daha bu topraklarda darbe yapmak isteyen köhne zihniyetleri de bertaraf ettik. Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek bu toprakları bizlere emanet eden şehitlerimizi, gazilerimizi ve Urfa Kurtuluş Mücadelesi Önderleri On İkileri rahmetle, şükranla anarken tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimin 11 Nisan Kurtuluş Bayramını kutluyorum” diye konuştu.