Şanlıurfa Şanlıurfa'da boru hattından petrol çalan şebeke çökertildi

Şanlıurfa'da boru hattından petrol çalan şebeke çökertildi

14.04.2015 - 11:41 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da jandarma ekipleri, BOTAŞ boru hattından çaldıkları petrolü işleyerek piyasaya süren 7 kişilik çeteyi çökertti.

Şanlıurfada boru hattından petrol çalan şebeke çökertildi

Şanlıurfa’da jandarma ekipleri, BOTAŞ boru hattından çaldıkları petrolü işleyerek piyasaya süren 7 kişilik çeteyi çökertti.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükçavuş Mahallesi’nde M.N.D.’ye ait olduğu belirlenen depoya şafak vakti operasyon düzenledi. BOTAŞ Boru Hattı’ndan çalındığı değerlendirilen ham petrolün işlendiği ve satıldığı ileri sürülen depo içerisinde arama yapan ekipler, bir kamyonun kasasında kaçak ham petrolün işlenmesini sağlayan düzenek, bir çekicinin yakıt deposunda 600 litre kaçak akaryakıt, bir başka kamyonun kasasına özel olarak yapılmış tankın içerisinde boru hattından çaldığı tahmin edilen 15 bin litre kaçak ham petrol, depo içerisinde yerde ayrı olarak bulunan akaryakıt tankının içerisinde ise 2 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi. Aramalarda ayrıca birer adet jeneratör, sayaçlı pompa ve dinamo bulundu.
Operasyonda yakalanan M.N.D.’nin ardından, olayla bağlantısı olduğu belirlenen Y.T., M.H.T., M.S.T., İ.H.B., A.H.G. ve Ö.K. isimli şahıslar gözaltına alındı.
Öte yandan, ele geçirilen taşıtlar ile kaçak akaryakıtın işlenmesinde kullanılan araç gereçler, savcılık talimatıyla yediemine, yakalanan toplam 17 bin 600 litre kaçak akaryakıt ise Şanlıurfa il Defterdarlık Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.