Gündem Şanlıurfa’da paralel yapı operasyonu

Şanlıurfa’da paralel yapı operasyonu

26.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin’in de bulunduğu 32 kişi gözaltına aldı.

Şanlıurfa’da paralel yapı operasyonu

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün sabah saatlerinde bazı ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Ekipler, terör örgütü FETÖ/PDY’ye finans desteği sağlandığı ve kara para aklandığı iddiasıyla aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin’in de bulunduğu 32 kişiyi gözaltına aldı. Ekipler, örgüte maddi destek sağlandığı ileri sürülen Paşabağı Mahallesi’nde bir okulda da arama yaptı.
Gözaltına alınan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Gözaltı listesinde yer alan ve Şanlıurfa yapılanmasının üst düzey isimleri olduğu belirtilen bazı isimlerin ise yurtdışına kaçtığı belirlendi. Firariler arasında Şanlıurfa il imamı olduğu olduğu iddia edilen Osman Nuri Baş’ın da olduğu öğrenildi. Ayrıca MASAK’ın eski Başkan Yardımcılarından Mustafa Türkkot ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Öksüzoğlu’nun da bulunduğu belirtildi.
155 milyon $’lık transfer
Zanlıların sahip oldukları şirketler üzerinden çeşitli bankalardan 9 milyon 498 bin Euro, 35 milyon 942 bin Dolar ve 53 milyon lira kredi çektikleri, bu kredileri örgütün yasadışı yollardan elde ettiği paralar ile ödeyerek kayıtdışı paraları akladıkları ve aklanan paraları da yurtdışına havale ettikleri tespit edildi. Zanlıların bir banka şubesinden yaptıkları 71 ayrı işlemde 781 bin Euro’yu yurtdışına aktardıkları, bir başka bankadan ise 155 milyon 221 bin doları yurtdışına çıkardıkları belirlendi.

Yazarlar