Gündem Şanlıurfa’da Suriyeli gerginliği

Şanlıurfa’da Suriyeli gerginliği

23.02.2015 - 12:11 | Son Güncellenme:

Çocukların kavgasına büyükler de karıştı. Polis olaylara müdahale etti

Şanlıurfa’da Suriyeli gerginliği

ŞANLIURFA’da, top oynayan Suriyeli ve Türk çocukların kavgasına büyüklerin de karışması sonucu gerginlik çıktı. Öfkeli vatandaşlar gece, kavganın ardından tahliye edilen Suriyeli ailenin ve mahalledeki diğer Suriyeli’lerin evine saldırdı, araçlarını tahrip etti. Gerginlik, polisin kalabalığa biber gazlı müdahalesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Yenice Mahallesi’nde dün öğleden sonra birlikle top oynayan Suriyeli ve Türk çocuklar arasında kavga çıktı. Evine dönen çocukların durumu anlattığı aileleri de birbiriyle tartıştı ve kavga etti. Mahalle sakinlerinin de katılmasıyla büyüyen kavga polisin müdahalesiyle sonlandırılırken, Suriyeli aile evinden tahliye edildi.

HAVA KARARINCA TOPLANIP SALDIRDILAR

Yaşananların ardından öfkeli kalabalık havanın kararmasıyla sokağa çıktı. Kavganın ardından Suriyeli ailenin boşalttığı ev ile mahalledeki diğer Suriyeli’lerin evlerine taş ve sopalarla saldırdı. Sokakta bulunan Suriye plakalı araçları da tahrip eden kalabalık, ihbar üzerine gelen polisin ’dağılmaları’ yönündeki uyarılarına aldırış etmedi. Polis bunun üzerine kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Gece geç saatlere kadar süren gerginlik, polisin müdahalesinin ardından kalabalığın dağılması ile son buldu.

Haberin Devamı

Gerginliğin ardından polis yeni bir olay yaşanmasını önlemek için mahallede önlemlerini artırdı.