Ankara Şanlıurfa'dan Afrin'e İnsani Yardım

Şanlıurfa'dan Afrin'e İnsani Yardım

24.05.2018 - 12:35 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle temin edilen malzemeleri taşıyan 6 tır, Suriye'ye uğurlandı

Şanlıurfadan Afrine İnsani Yardım

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da temin edilen 6 tır insani yardım malzemesi, Zeytin Dalı Harekatı Kapsamında terörden temizlenen Suriye'nin Afrin bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan tırların uğurlanması dolayısıyla Yenice Mahallesi'ndeki deponun bahçesinde tören düzenlendi.

Platform Başkanı Osman Gerem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaşın ilk yılından itibaren hem kentteki sığınmacılara hem de sınır ötesindeki mazlumlara sahip çıkmaya çalıştıklarını hatırlattı.

Bu mübarek ayda kendilerine destekte bulunan kurumlara ve hayırseverlere teşekkür eden Gerem, şunları söyledi:

"Ramazan bereket ayıdır, biz de her zaman olduğu gibi bugün de mağdur, mazlum ve şu anda kendi ülkelerinde muhacir duruma düşmüş kardeşlerimizin gönlüne sevinç, sofralarına bereket olsun diye 6 tır insani yardım gönderiyoruz. Bu iyilik tırlarımızın yola çıkmasına vesile olan herkese teşekkür ediyoruz. Rabb'im bu güzelliklerden bizi mahrum etmesin. Mazlumların umudu olan Türkiye'miz tarih boyunca üzerine düşeni yapmıştır ve bugünde yapmaya devam ediyoruz."

Haberin Devamı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir ise Türkiye'nin tüm imkanlarını seferber ederek mazlumlara sahip çıktığını vurgulayarak Şanlıurfalıların da bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını aktardı.

Konuşmaların ardından Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur, İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların sona ermesi için dua etti.

Törenden sonra yardım malzemesi yüklü tırlar, Suriye'ye uğurlandı.