Şanlıurfa Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

11.05.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

.

Şanlıurfadan Kısa Kısa

ŞANLIURFA (AA) - Viranşehir Derneği, ihtiyaç sahibi aileler için kermes düzenledi.

Haberin Devamı

Kışla Mahallesindeki Antin Parkı'nda gerçekleştirilen kermeste yöresel yemekler ve eli işi ürünler satışa sunuldu.

Kermesi ziyaret eden Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, sergilenen el işi ürünler hakkında bilgi aldı, ikram edilen yöresel yemeklerin tadına baktı.

Kaymakam Çimşit, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahipleri için düzenlenen kermesi çok anlamlı bulduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Dernek Başkanı Murat Karadaş ise, geleneksel hale getirdikleri kermes etkinliğini bu yılda sürdürdükleri için mutlu olduğunu söyledi.

İhtiyaç sahibi ailelere bir nebzede ekonomilerine katkı sağlamak için kermes düzenlediklerini anlatan Karadaş, "Kermeste üyelerimiz, el emeğiyle yemek çeşitleriyle katkıda bulundu. Bizler de burada bu ürünlerin satışını yaparak gelir elde etmek istiyoruz. 3 gün açık kalacak olan kermesimizde elde edilecek geliri fakir ve muhtaç ailelere vereceğiz. Şimdiden katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

- Birecik'te kurumlar arası voleybol turnuvası

Birecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kurumlar Arası Kaymakamlık Voleybol Turnuvası sona erdi.

İlçenin spor salonunda düzenlenen ve 14 takımın karşılaştığı turnuvada, Mehmet Adil Çulçuoğlu Anadolu Lisesi takımı şampiyon oldu.

Turnuvanın final karşılaşmasını izleyen Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, şampiyon takıma kupasını vererek futbolcuları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı tarafından verildi.

- Viranşehir'de TÜBİTAK Bilim Fuarı

Viranşehir Atatürk Orta Okulu ve TÜBİTAK işbirliğiyle bilim fuarı düzenlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuarda, öğrencilerin yaptığı 20 proje katılımcıların beğenisine sunuldu.

Stantları gezen Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, öğrencilerin çalışmalarını inceledi, bilgi aldı.

Kaymakam Çimşit, yaptığı açıklamada, bilimsel çalışmaların günlük yaşama uyarlandığını bu tür çalışmaların öğrencilerin özgüveninin gelişiminde çok olumlu etki oluşturduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bilimsel çalışmaların önemine değinen Çimşit, bugün bu güzel çalışmaları yapan öğrencilerin ileride daha güzel başarılara imza atacağına inandığını kaydetti.