Ankara Şanlıurfa Ulaşımında Trambüs Dönemi

Şanlıurfa Ulaşımında Trambüs Dönemi

16.10.2018 - 14:25 | Son Güncellenme:

.

Şanlıurfa Ulaşımında Trambüs Dönemi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince ulaşım projesi kapsamında kullanılacak trambüsün test sürüşü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Nihat Çiftçi, trambüsün test sürüşüne katıldı.

Atatürk Caddesi, Kapaklı Pasajı, Samsat Meydanı, Demokrasi Caddesi, Balıklıgöl ve Arkeoloji Müzesini trambüsle gezen Başkan Çiftçi, test sürüşünün ardından projeyle ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Çiftçi, amaçlarının Şanlıurfa ulaşımına kalıcı çözümler getirmek olduğunu söyledi.

Trambüs ulaşımının daha rahat ve çevre dostu bir uygulama olduğunu belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'mız için çok önemli olan bir ulaşım projesinin test sürüşünü gerçekleştirdik. Trambüs çağımızın ulaşım sistemi. Sessiz, çevreci ve kapasitesi çok yüksek bir şekilde ulaşımı sağlıyor. Hep birlikte 7 kilometrelik güzergahı tamamlamış olduk. Rahat ve konforu çok yüksek. Şanlıurfa'mızın tarihi mekanlarında 63 nolu hattımızda hizmet verecek. Tüm makinistlerimiz tarafından gerek hattın gerekse turnike sistemlerinin sürüşü yapılacak. Çünkü 7 kilometrelik hattın 3.5 kilometresini katenerle diğerini katenersiz geçiyor. Yakıt olarak da çok tasarruflu bir ulaşım sistemi. Yakıtı dizele göre 3'te 1'ine benzinde ise 5'te 1'ine kadar indirgemiş oluyor. Bu da ekonomik olarak çok tasarruflu. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum."

Haberin Devamı

Başkan Çiftçi, 21 Kasım'da düzenlenecek ulaşım zirvesinin ardından trambüs uygulamasının tam anlamıyla hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.