Gündem Santral hafıza sıfırladı baraj kapakları açıldı

Santral hafıza sıfırladı baraj kapakları açıldı

01.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüm yurtta olduğu Antalya’da yaşanan elektrik kesintisi, Kepez’de bulunan elektrik santralinin sisteminin sıfırlanmasına neden oldu

Santral hafıza sıfırladı baraj kapakları açıldı

Bu yüzden açık kalan kapaklar nedeniyle su kanalına aşırı su verilince yollar göle döndü. Kepez varyantı olarak bilinen Antalya Bulvarı’nda su yüzünden yol gidiş ve geliş olarak trafiğe kapandı. Polisin ve Karayolları ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı yolda uzun kuyruklar oluşurken, araç trafiği
tek şeritten sağlandı.

Haberin Devamı

Madenciler de etkilendi
Ülke genelindeki elektrik kesintisi, madenlerde üretimi aksattı. Zonguldak ve Bartın’da kesinti nedeniyle Türkiye Taşkömürü Kurumu maden ocaklarında işçiler, havalandırma sorunu riskine karşı tahliye edildi. Soma’da da Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı Atabacası ve Işıklar ile İmbat Madencilik’te ait kömür ocaklarında işçiler madenden çıkartıldı.

UYAP sistemi devre dışı kaldı
Elektrik kesintileri adliyelerde de işlerin yavaşlamasına neden oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, elektrik kesintisi nedeniyle UYAP sisteminin devre dışı kalması ve x-ray cihazlarının da çalışmaması nedeniyle Ankara Adalet Sarayı’na girişleri sınırlandırdı. Adalet Sarayı’nın C kapısı dışındaki girişler vatandaşlara kapatıldı. Buradan yalnızca acil işleri olanların girişine izin verildi. Duruşmaların birçoğu da görülemedi. Elektrik kesintisine hazırlıksız yakalanan ve karanlığa gömülen Ankara Adliyesi’nde vatandaşlar ve avukatların el fenerleri kullandıkları görüldü.

Haberin Devamı

Siyasetçiler de elektriksiz kaldı
Türkiye genelinde elektrik kesintisi Meclis’e de yansırken Ak Parti ve CHP’nin grup toplantıları sırasında jeneratörler devreye girdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, konuşmalarını jeneratörler sayesinde yaparken Meclis’in bazı birimlerinde ise elektrikler, jeneratörlerin devreden çıkması nedeniyle kesildi. Meclis ve çevresine ilerleyen saatlerde elektrik verildi.

Sağlık Bakanlığı: Hayati durum yaşanmadı
Sağlık Bakanlığı’ndan elektrik kesintisiyle ilgili akşam saatlerinde yapılan açıklamada, elektrik kesintisi sonucunda sağlık hizmetleri sunumunda aksaklıklar yaşanmaması için gerekli her türlü tedbirin alındığı belirtildi. 81 ilde bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında elektrik kesintisi sebebiyle sağlık hizmeti sunumunda aksama yaşanmadığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Sağlık kurumlarımızda jeneratör ve kesintisiz güç kaynakları devreye sokularak hiçbir hastamızın tedavi sürecinin etkilenmesine izin verilmemiştir. Yoğun bakım, hemodiyaliz ve ameliyathane gibi özellikli birimlerde sorun yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Türkiye genelindeki hiçbir sağlık kuruluşumuzda hayati risk oluşturacak bir durum yaşanmamıştır. Ülke genelinde evlerinde solunum destek cihazına bağlı olarak tedavi gören hastalarımız 112 ambulansları ile en yakın hastanelere nakledilmiştir.”

Haberin Devamı

Minarelerden çıplak sesle ezan okundu
Sivas’ta elektrik kesintisi nedeniyle merkezi ezan sisteminin devre dışı kalması üzerine bazı camilerde imamlar, öğle ezanını minareye çıkarak çıplak sesle okudu. İzmir’de de kesinti nedeniyle bazı camilerde öğle namazı minareden çıplak sesle okundu.

7 Haziran’ın provası mı?
TBMM Genel Kurulu 24. dönem parlamentosunun son yasama haftasının ilk mesai günü “elektrik kesintisi” tartışmasıyla başladı. Hükümetten tatminkar açıklama isteyen muhalefet temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı istifaya davet etti. Muhalefet temsilcileri iktidar sıralarına, “Bunun İran’a ‘One minute’ demekle ilgili olup olmadığı açıklansın” dedi. CHP’li Veli Ağbaba, “Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nde bir Japon mühendis sadece halat koptuğu için intihar etti. Buradan, Meclis’ten çağrı yapıyorum: Eğer Enerji Bakanının birazcık kendisine, Türkiye’ye saygısı varsa istifa etsin” dedi.
MHP’li Alim Işık ise “Acaba bu kesintiler 7 Haziran seçimlerine bir prova mıdır, o tarihte kesinti yaşanması halinde, Hükümet yetkilileri ‘Bir ay önce de, iki ay önce de buna benzer olay olmuştu. Onun için abartılacak bir şey yok.’ mu diyecekler? diye konuştu.
ANKARA Milliyet