Ekonomi Saraçoğlu, ‘Türk Evi’ temasıyla tasarlanacak

Saraçoğlu, ‘Türk Evi’ temasıyla tasarlanacak

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut, Ankara’daki Saraçoğlu Mahallesi’nde 121 bin metrekare arazi üzerinde tüm yapıları koruyarak, ‘Türk Evi’ temasının yansımalarıyla projelendirme yapıldığını açıkladı

Saraçoğlu, ‘Türk Evi’ temasıyla tasarlanacak

Emlak Konut GYO’ya devredilen Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olan Ankara’daki Saraçoğlu Mahallesi’nde projelendirme süreciyle ilgili detaylar netleşiyor. Emlak Konut GYO, Ankara’nın merkezi Kızılay’da bulunan 121 bin metrekare büyüklüğündeki arazide tüm yapıların korunarak, geçmişe uygun şekilde tasarlanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara’da Maliye Bakanlığı’yla beraber yürütülen dönüşüm projesiyle ilgili bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak geliştirdiğimiz projelerimizde öncelikli misyonlarımızdan biri kültürel mirasımızın devamlılığını sağlamak. Cumhuriyetimizin ilk dönemleri olan 1940’lı yıllarda kamu çalışanlarına ev sahipliği yapmak için tasarlanan ve milli mimarlık anlayışının örneklerinden olan Saraçoğlu Mahallesi’ni geçmişine uygun olarak Türk Evi temasının yansımalarını göreceğimiz şekilde yeniden projelendiriyoruz. Süreci çok yakından titizlikle takip eden Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın da açıklamalarında belirttiği gibi bütün yapılar korunarak bugünden daha yeşil ve tüm Ankara halkının daha aktif kullanacağı mahalle olarak yapılmasını planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yapılar tescilli

Murat Kurum, Saraçoğlu Mahallesi’nin zaman içinde atıl kalarak, yenilenme ihtiyacı duyduğuna dikkat çekti. Kurum, “Bu bağlamda Saraçoğlu Mahallesine; geçmişin izleri, mevcut yapılar ve ağaçlar korunarak ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik çerçevesinde makro ölçekte ülkemizin başkentine yakışır kentin tarihini yaşatan, dinamizmine ayak uyduran ve başkent halkının ihtiyaçlarına yönelik, nefes alacağı yeşil alanlarıyla7/24 yaşayan nitelikli bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Geleneksel Türk evlerinin örneklerinden olan proje alanındaki yapılar ve ağaçlar tescilli durumda olduğundan, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan alınacak onaylar doğrultusunda özgün Türk mimarisi ve örnek bir şehircilik yaklaşımıyla uygun olarak yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ulaşımın merkezinde

Saraçoğlu Mahallesi’nin, yapılacak çalışmalar ile ‘doğayla birlikte yaşama imkanı sunan, insan odaklı ve bölge esnafıyla bütünleşen bir cazibe merkezi haline’ dönüştürülmesi planlanıyor. Proje alanının Ankara’nın merkezi olan Kızılay’da yer alması nedeniyle önemli bir toplu taşıma ağına yakın bir noktada yer aldığı belirtilirken, metro bağlantıları ve otobüs hatları ile beraber çevresindeki geniş karayolu bağlantıları sayesinde alana erişimin de kolaylıkla sağlandığına dikkat çekildi.