Gündem Saral ve üç tetikçi için yakalama kararı

Saral ve üç tetikçi için yakalama kararı

28.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şişli’de, Vedat Şahin ve korumasının öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili azmettirici olduğu iddia edilen Yakup Kerem Saral ve 3 tetikçi için yakalama çıkarıldı.

Saral ve üç tetikçi için yakalama kararı


Nişantaşı’nda geçtiğimiz ay ünlü mafya babası Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve iki korumasına uzun namlulu silahla ateş açılmıştı. Saldırıda Vedat Şahin ile korumalardan Ferdi Topal olay yerinde hayatını kaybetmiş, Evren Aydın ise yaralanmıştı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, olaya karıştıkları iddiasıyla 15 kişi yakalanmış, şüphelilerden 5’i tutuklanmıştı.
Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, olay sırasında şoför dahil olmak üzere 4 tetikçinin olduğunu belirledi. İlk operasyonda sadece tetikçilerden birine ulaşan savcılık, diğer 3 tetikçinin isimlerini de tespit etti ve yakalama kararı çıkardı. Savcılık, olayın azmettiricisi olarak ise Yakup Kerem Saral ismine ulaştı. Saral’ın sahte isimle yurtdışına kaçtığını belirleyen savcılık, Saral hakkında yakalama kararı çıkardı.