Ekonomi Şarbon korkusu balık satışlarını artırdı

Şarbon korkusu balık satışlarını artırdı

16.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Son dönemde kırmızı ette şarbon vakalarının görülmesi ve et fiyatlarının genel olarak yüksek seyretmesi, vatandaşı daha fazla balık tüketmeye yöneltti.

Şarbon korkusu balık satışlarını artırdı

Özellikle 1 Eylül’de başlayan av sezonu ile mevsim balıklarının tezgahlara geri dönmesi ile başlayan bolluk hem vatandaşın hem de balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Haberin Devamı

Talep yükseldi

Demirören Haber Ajansı’nın haberine göre, Türkiye’de şu anda kırmızı ette şarbon iddialarının olduğunu söyleyen balıkçı Volkan Kaşıkçı, “Bu yüzden vatandaş kırmızı etten biraz elini ayağını çekti. Bunun yanı sıra kırmızı etin fiyatları da yüksek balığa göre. Bu yüzden vatandaş biraz daha balığa yöneldi. Elimizde de bir tek doğal olarak balık kaldı. Dolardan etkilenmeyen tek şey de balık. Zam da yok. Onun için vatandaşın balık tüketimine biraz daha ilgisi artıyor. Talebin daha da artmasını istiyoruz. Çünkü gönül rahatlığıyla yiyebileceğimiz bir tek balık var” diye konuştu.

En doğal besin

En doğal ürünün balık olduğunu ifade eden esnaf Hasan Doğuş Tunç, “Başka şeylerin içinde ya bir katkı maddesi var ya da doğallığı bozulmuş. Vatandaşlarımız en az haftada üç gün balık yemeli” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Çanakkale balıkhanesindeki balıkçı tezgahlarında palamudun tanesi 15-20 lira, sardalyenin kilosu 15, istavritin kilosu 20, çupranın kilosu 35, uskumrunun kilosu 60, kolyozun kilosu 15, mezgidin kilosu 40, tekirin kilosu ise 35 liradan satılıyor.