Gündem Akılalmaz olay! Sarhoş sanılan kişinin kafasından mermi çıktı

Akılalmaz olay! Sarhoş sanılan kişinin kafasından mermi çıktı

18.12.2018 - 07:03 | Son Güncellenme:

Adana'da, ailesinin alkol aldığı için sarhoş olduğunu düşündüğü ve iki gün boyunca yarı baygın olarak gezen kişinin hastanede yapılan  tedavisinde kafasına mermi isabet ettiği belirlendi. Konuyla ilgili hastaneden açıklama geldi, O.Ç'nin hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Akılalmaz olay Sarhoş sanılan kişinin kafasından mermi çıktı

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki evinin odasında yarı baygın olarak bulunan O.Ç, yakınları tarafından aşırı derecede alkol aldığı düşünülerek tedavi için özel bir tıp merkezine götürüldü.

Haberin Devamı

Burada tetkikleri yapılan O.Ç, alkol nedeniyle baygınlık geçirdiği belirtilerek evine gönderildi.

O.Ç'nin yarı baygın halinin iki gün boyunca geçmemesinden şüphelenen ailesi, bu defa oğullarını Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesine götürdü.

Burada doktorlar tarafından sağlık kontrolü yapılan O.Ç'nin kafasına mermi isabet ettiği tespit edildi.

Kafasındaki merminin iki gün önce isabet ettiği değerlendirilen ve sağlık ekipleri tarafından müdahalesi yapılan O.Ç, hastanede tedavi altına alındı.

Olayın polis ekiplerine bildirilmesinin ardından O.Ç'nin evine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri burada yaptıkları çalışmada buldukları bir kuru sıkı tabancayı incelemek üzere emniyete götürdü.

Haberin Devamı

O.Ç'nin yorgun mermi nedeniyle yaralanmış olabileceğini değerlendiren polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

O.Ç'nin Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'nda yoğun bakım ünitesinde tedavisini yürüten ÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eralp Çetinalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın dün öğle saatlerinde acil servise başvurduğunu söyledi.

Şuur bozukluğu nedeniyle hastanın daha önce de çeşitli hastanelerin acil servis birimlerine başvurduğunu öğrendiklerini belirten Çetinalp, "Bize geldiğinde şuuru kapalıydı, genel durumu orta seviyedeydi." dedi. Çetinalp, ilk muayenede hastanın kafasının yan kısmında küçük yaralanma tespit edildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bunun üzerine yapılan tetkiklerinde, beyin tomografisinde ateşli silah yaralanması olduğu saptandı. Bunun üzerine bize danışıldı. Hastayı yoğun bakıma yatırdık, gerekli tedavisini düzenledik. Hastanın genel durumu orta seviyede, kafa içi basıncını düşürebilmek için uyutuyoruz fakat hayati tehlikesi devam ediyor. Öğrendiğimiz kadarıyla, yürüyormuş, hatta bir-iki acil servise de gitmişler, muhtemelen bir madde ya da ilaç veya alkol etkisinde olduğu düşünülmüş. Hikayesinde hiç böyle bir yaralanmadan bahsedilmediği için şüphelenilmemiş fakat giderek kötüleşmesine bağlı, buradaki muayenesinde saptanıyor yaralanması ve tedavisi onun üzerine başlıyor."

Haberin Devamı