Gündem Sarıgül'ün yumruk davası görülmeye başladı

Sarıgül'ün yumruk davası görülmeye başladı

24.02.2015 - 13:15 | Son Güncellenme:

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, Feshane'de katıldığı etkinlikte Mustafa Suver isimli vatandaşa yumruk attığı ve Suver'in de hakaret ettiği iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı.

Sarıgülün yumruk davası görülmeye başladı

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, müşteki sanık Mustafa Suver ile tarafların avukatları katıldı. Müşteki sanık Mustafa Sarıgül ise duruşmaya gelmedi.

Haberin Devamı

Hakim Ali Belen, olaya ilişkin bilirkişi raporunun geldiğini açıkladı.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Mustafa Suver savunmasında, iddia edildiği gibi Sarıgül'e hakaret etmediğini ve hiçbir fiziki müdahalede bulunmadığını belirterek, ''Küfür asla ağzımdan çıkmadı. Küfür eden odur. Benim yaptığım tek şey; Sarıgül'ü 'niçin Başbakanımıza hakaret ediyorsun' diye protesto etmekti'' diye konuştu.

Bunun üzerine Sarıgül'ün yanına geldiğini ve elini uzattığını belirten Suver, dostane bir şekilde tokalaşmak istediğini tahmin ederek, elini uzattığını ancak elini haddinden fazla sıktığını söyledi. Bunun üzerine Hakim Belen, ''Sen de onun elini sıksaydın'' dedi.

Mustafa Suver ise ''Etrafında korumaları vardı. Birşey deseydim beni linç edeceklerdi. Elimi çekmeye çalıştım ancak elimi bırakmadı. Elimi kurtarınca kafama yumrukla vurdu. Yanındaki adamları beni linç etmeye kalktılar'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Mustafa Suver, kendisini yaraladığı gerekçesiyle Sarıgül'den şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini dile getirdi.

Mustafa Sarıgül'ün avukatı Onur Cingil de müvekkilinin yoğun işleri nedeniyle duruşmaya gelemediğini, bir sonraki duruşmaya geleceğini bildirdi. Cingil, karşı taraftan kendilerinin de şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediklerini ifade ederek, savunma, bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmak ve olayı gören tanıklarını hazır etmek için süre istedi.

Duruşmada, olayla ilgili görüntüler izlendi. Hakim Belen, tarafların ağzından çıktığı iddia edilen sözlerin ortamdaki müzik ve gürültü nedeniyle duyulamadığını tutanağa yazdırarak, cd'deki görüntülerin bilirkişi raporu ile uyumlu olduğunu ifade etti.

Hakim Belen, tarafların davaya katılma talebini kabul ederek, Sarıgül'ün bir sonraki duruşmada hazır edilmesini ve avukat Cingil'in süre talebini yerinde görerek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sarıgül ve Suver hem şüpheli hem de müşteki olarak yer aldı. İddianamede, etkinliğe katılan Sarıgül taraftarlarının Başbakan'a hakaret ettiği, buna tepki gösteren Suver'in de Sarıgül'e hitaben "Burada senin ne işin var, burada olmaman lazım" dediği, bunun üzerine Sarıgül'ün Suver'in elini sıktığı anlatıldı. Elini kurtarmaya çalışan Suver'in de Sarıgül'e küfür ettiği öne sürülen iddianamede, Sarıgül'ün Suver'e doğru yumruk salladığı, daha sonra korumaların araya girerek Suver'i uzaklaştırdığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Suver'in olaydan sonra hastaneden aldığı rapora göre, basit müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığının belirtildiği vurgulanan iddianamede, müşteki ve şüphelilerin haklarındaki iddiaları kabul etmedikleri aktarıldı.

Müşteki ve şüphelilerin suçu işlediklerine dair kamu davası açılacak nitelikte yeterli delilin var olduğu bildirilen iddianamede, Sarıgül hakkında "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla, Suver hakkında ise "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Yazarlar