Kars SARIKAMIŞ’IN ÇEHRESİ YAPILAN YATIRIMLARLA HIZLA DEĞİŞİYOR

SARIKAMIŞ’IN ÇEHRESİ YAPILAN YATIRIMLARLA HIZLA DEĞİŞİYOR

27.05.2016 - 19:10 | Son Güncellenme:

.

SARIKAMIŞ’IN ÇEHRESİ YAPILAN YATIRIMLARLA HIZLA DEĞİŞİYOR

Sarıkamış Gaziler Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli Hükümet Konağı önünde yapımına başlanan tören alanı olarakta hizmet verecek olan Sarıkamış Kent ve Yaşam Merkezi alanına taşındı.
Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, kent merkezinde bir yandan alt yapı çalışmaları devam ederken bir yandan da park, bahçe ve tören alanı düzenlemelerinin yapıldığını belirtti.
Başkan Toksoy, Sarıkamış ve Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde başlayan çalışmalarla her tarafın adeta şantiyeye döndüğünü söyledi.
Başkan Göksal Toksoy, “Şehitler diyarı ilçemizin devlet ve hükümetimizin büyük destekleriyle her geçen gün hayata geçen projelerle çehresi değişiyor. Sarıkamış, gerek turizm, gerekse çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarıyla büyük bir atılım yaparak kabuğunu kırmıştır. Bu manada Kars Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın ve SERKA, TKDK gibi kurumların büyük katkılarıyla birlikte, milletvekillerimiz ve şu anda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız olan Sayın Ahmet Aslan, Selahattin Beyribey ile daha önce vekilimiz olan Yunus Kılıç bey’ in çok büyük desteği olmuştur. Bu manada ilçemizin gelişmesinde güzelleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sarıkamış iki yıl içerisinde hem ülkemizin hemde Kafkasların parlayan yıldızı olacak” dedi.
Yaklaşık 30 yıl önce Gaziler Meydanı’nda yapılan Atatürk’ün at üzerindeki heykeli, vinçle çıkarıldıktan sonra kamyonla taşınarak Hükümet Konağı önündeki alana getirildi. Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanan Sarıkamış Kent ve Yaşam Merkezi Projesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından Kentsel Alt yapının iyileştirmesine yönelik küçük ölçekli alt yapı mali destek programı başarılı projeler içine alındı.
SERKA tarafından yaptırılacak 5 bin metrekare alanda, Atatürk heykelinin yanında, Sarıkamış şehitlerini anlatan rölyefler ile çocuk oyun parkı, yürüyüş parkuru ve dinlenme yerleri de bulunuyor.
Gaziler Meydanı’nda bulunan park ise, Beykoz Belediyesi ile Sarıkamış Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla yaklaşık 1000 metrekare üzerine inşa edilecek. Bu yapılacak parkta, dinlenme alanları, havuz ve ışıklı görsel objeler yer alacak.