Kars Sarıkamış'ın İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

Sarıkamış'ın İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

11.05.2017 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

Sarıkamışın İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde içme suyu şebekesi yenileme çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

İller Bankası Genel Müdürlüğü, Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında, ilçenin 80 kilometre uzunluğundaki içme suyu şebekesinde, eski çelik ve beton asbest boruların yerine, dünya standartlarına uygun polietilen borular döşenmesini sağlayacak.

Yaklaşık 6 milyon 500 bin liraya mal olacak projenin yüzde 50'si SUKAP çerçevesinde hibe olarak karşılanacak.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak ve yüklenici firma yetkililerinin katılımı ile Tepe Mahallesi'nde çalışmanın startı verildi.

Başkan Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın 70-80 yıllık birikmiş altyapı sorunlarını sırayla çözmeye çalıştıklarını söyledi.

İçme suyu şebeke hattının çok önemli bir sorun olduğunu belirten Toksoy, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Sarıkamış'ın, kuruluşundan beri eski çelik ve beton asbest borulardan akan içme suyu şebekesi, şu ana kadar yenilenmemiş. Aynı zamanda kanalizasyon altyapısı da aynı durumdaydı. Kanalizasyon şebekesini tamamladık. İçme suyu şebekesini de eski borulardan kurtarmak için dünya standartlarına uygun, kaliteli polietilen boruları döşüyoruz. İstiyoruz ki artık içme suyu problemi olmasın. Sularımız içme suyu arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra çeşmelerden de tertemiz aksın."