Kars SARIKAMIŞ’TA 59 KURSİYERE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

SARIKAMIŞ’TA 59 KURSİYERE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

02.02.2016 - 19:07 | Son Güncellenme:

.

SARIKAMIŞ’TA 59 KURSİYERE KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Kars KOSGEB İl Müdürlüğü ve Sarıkamış Değişim Derneği işbirliği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 59 kursiyere katılım belgesi verildi.
Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, Kars KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş, Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun ile kursiyerler katıldı.
Kaymakam Karaman, KOSGEB projelerinin özellikle genç girişimciler için büyük önem arz ettiğini belirtti.
Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, KOSGEB’in küçük ve orta işletmelere verdiği destekle bölgenin kalkınmasına katkı sunduğunu söyledi.
Karaman, “KOSGEP Türkiye’nin iş hacmini ticaretini geliştiren kurumlardan biridir. Sarıkamış’ın potansiyeli çok büyük ve bunun değerlendirilmesi lazım. Buranın geleceğini ticaretini şekillendirecek genç bir girişimci kuşağının olması sevindirici. Sarıkamış özellikle turizmde marka olmak yolunda hızla ilerliyor. Sizin gibi genç girişimciler açacakları işletmelerle bu ilçeye katma değer sağlayacak. Gönlünüzden geçen, hayal ettiğiniz iş kollarını hayata geçirin. Sizler, cesaretinizle, girişimcilik ruhunuzla Sarıkamış’ı hak ettiği yere taşıyacağınızdan eminim. Bu fırsatları iyi değerlendirmeniz gerekir. Organizasyonu düzenleyen KOSGEB ve Sarıkamış Değişim Derneğine teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” dedi.
Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, gelişen teknolojiyle birlikte rekabetin arttığını ifade etti.
Başkan Toksoy, “Artık eğitim almadan, belge almadan hiçbir iş yapılmıyor. Gelişmiş ülkelerle rekabet edeceksek daha iyi eğitim almalıyız. Her iş kolunda eğitim ve belge olmadan hiç kimse bir iş yapamıyor. Bölgemizde turizm ve hayvancılık konusunda daha modern ve profesyonel iş yapabilmemiz için önce eğitim ve daha sonra sertifika alarak yaptığımız işi en iyi şekilde yapalım. Hep birlikte ilçemizi, bölgemizi ve ülkemizi geliştirelim, ekonomiye, istihdama destek verelim. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
Kars KOSGEB İl Müdürü Lütfullah Aktaş ise, açılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 59 kursiyer ’in yapacakları projelerle KOSGEB’in vereceği destekten faydalanmaya hak kazandıklarını kaydetti.
Aktaş, “Amacımız bu tür eğitimler düzenleyerek bölgenin kalkınması ve gelişmesini hareketlendirecek girişimcileri ortaya çıkarmaktır. Eğitime katılan kursiyerlerimiz üretime yönelik güzel projeler yapması halinde 50 bin TL hibe,100 bin TL’de faizsiz kredi kullanmaya hak kazanacaklar. Sarıkamış ilçemizdeki var olan potansiyelin bundan sonra daha fazla değerlendirileceğine inanıyorum. Belge alan arkadaşlara hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen etkinlik, KOSGEB’in hazırladığı tanıtım filminin gösterimi ve katılımcıların belgelerini almasıyla sona erdi.