Yozgat Sarıkaya'da kapanan ayakkabı fabrikası yeniden üretime başladı

Sarıkaya'da kapanan ayakkabı fabrikası yeniden üretime başladı

12.10.2015 - 12:53 | Son Güncellenme:

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde faaliyetine 2012 yılında son vermek durumunda kalan ayakkabı fabrikası el değiştirdi.

Sarıkayada kapanan ayakkabı fabrikası yeniden üretime başladı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde faaliyetine 2012 yılında son vermek durumunda kalan ayakkabı fabrikası el değiştirdi. Fabrikanın yani sahibi olan Sedes Ayakkabıcılık, yapılan tadilat sonrasında üretimi yeniden başlattı.
Ünlü ayakkabı markası Yeşil Kundura’nın kurucusu Mustafa Yeşil’in kardeşlerinden işadamı Hasan Yeşil tarafından 1999 yılında 16 bin metrekarelik alana kurulan ve 84 çalışanı ile günde bin 200 çift ayakkabının üretildiği ayakkabı fabrikası, üretimini 2012 yılında durdurdu. Yozgat’ı da kapsayan Ohal Teşvik Yasasından yararlanılarak kurulan fabrika işletmesi, sonraki teşvik ve desteklerin yeterli olmaması nedeniyle önce üretim kapasitesini düşürdü, sonrasında da kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. İstanbul’da faaliyet gösteren, 2005 yılında kurulan Sedes Ayakkabıcılık şirketi, Sarıkaya ilçesindeki fabrikayı devraldı. Kurulduğu günden bu yana ekonomik, sağlam ve rahat ayakkabı üretimini ilke edinen firmanın, rekabetçi piyasa şartlarında İSO onaylı yıllık kapasitesinin 645 bin çift ayakkabı olduğu kaydedildi. İş güvenliği koşullarının, çalışma ve güvenlik yasalarına girmesiyle birlikte standartlara uygun şekilde üretim yapan şirket, yaptığı yatırımlarla sektöründe söz sahibi olma yolunda yeni bir adımı Sarıkaya ilçesinde attı. Ürünlerini ve çalışmalarını Avrupa standartları CE ve ISO 9001 belgeleriyle tescil ettiren firma, devraldığı Sarıkaya ilçesindeki fabrikada gerekli tadilat çalışmalarını tamamlayıp, hammadde stokunu da yaparak, üretime geçti.

Haberin Devamı


İLK ZİYARET KAYALARDAN


Sarıkaya ilçesinde istihdama yönelik 1999 yılında üretime açılıp, 2012 yılında üretimini durduran ayakkabı fabrikasının üretime açılmasının ardından ilk ziyaret, Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından, Bağımsız Yozgat Milletvekili Adayı Lütfullah Kayalar tarafından gerçekleştirildi. Fabrikayı yeniden üretime başlatan Sedes Ayakkabı şirketinin temsilcileriyle görüşüp, bilgi alan Kayalar, Yozgat’ta yatırım yapıp, istihdam sağlayan işletmelerin her zaman yanında olduklarını hatırlatarak, “Fabrikanın buraya kurulması noktasında o dönemde katkılarımız oldu. Bu tesisin üretimini, kapasitesini ve çalışan sayısını artırarak sürdürmesi için üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Yozgat’taki göçün önlenebilmesi için istihdama yönelik bu tip yatırımlara ihtiyacımız var” dedi.