Mantarın tadına lezzet katacak pratik bir tarifle karşınızdayız.
Sarımsak ve kekiğin aromatik tadıyla buluşan mantarları kesmeden pişirmek ise oldukça taze bir servis görüntüsü sunacak.. 
 

Malzemeler: 

450g temizlenmiş mantar 
1 çorba kaşığı yağ
1/4 su bardağı tereyağı
3 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
 Karabiber, tuz

Yapılışı: 

1. Mantarları bir miktar tuz ve karabiber ekleyip bir tavada karıştırın.  Mantarlar koyulaşması için arada bir sallayarak, yaklaşık 15-20 dakika kadar kavurun.

2.    Bu sırada, tereyağını bir tencerede eritin. Daha sonra üzerine sarımsak, kekik ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

3. Mantarların eğer kaldıysa kendi pişirme yağını akıtın. Üzerine sarımsaklı tereyağı sosunu boşaltın.
Ve işte bu kadar, hemen servise alabilirsiniz. 
 

PembeNar Özel