Gündem Sarısülük’ü öldüren Şahbaz’dan temyiz başvurusu

Sarısülük’ü öldüren Şahbaz’dan temyiz başvurusu

23.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin davada 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edilen polis memuru Ahmet Şahbaz’ın avukatları kararı temyiz etti.

Sarısülük’ü öldüren Şahbaz’dan  temyiz başvurusu

Olayın, mazur görülecek bir heyecan, korku veya telaştan meydana gelmesi nedeniyle Şahbaz’a ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekirken, yasaya aykırı ceza verildiği savunulan temyiz dilekçesinde, bu nedenle kararın bozulması talep edildi.
Şahbaz’ın avukatları Uğur Ceyhan ve Hüseyin Yelkovan’ın Yargıtay’a iletilmek üzere Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği temyiz dilekçesinde, mahkemenin verdiği kararın usul ve esas yönünden yasaya aykırı olduğu savunularak, kararın bozulması istendi.

‘Savunma engellendi’
Dilekçede, “sanığın ve sanık vekillerinin savunma hakkının engellendiği, hem de mahkeme heyetinin hakaret, tehdit, baskılar ve şiddet altında sağlıklı, adil ve tarafsız bir yargılama yapamadığı” ileri sürüldü.
Sanığın, mahkeme huzurunda linç girişimine maruz kaldığı, sanığın ve mahkemenin duruşmalarda hakarete uğradığı ve mahkeme heyetinin bunlara sessiz kaldığı anlatılan dilekçede, böyle bir ortamda sağlıklı karar verilmesinin mümkün olmadığı savunuldu.