Cadde Şarkılı türkülü şiir gecesi!

Şarkılı türkülü şiir gecesi!

23.06.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

Antalyalı şiirseverler, 251’incisi gerçekleşen ’Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi’nde bir kez daha bir araya geldi. Gecede, türkü ve şarkı dinletilerine de yer verildi, şiirseverler oyun havaları eşliğinde çiftetelli oynadı, halay çekti.

Şarkılı türkülü şiir gecesi

Kaleiçi semtindeki Palavra Kafe’de gerçekleşen ’Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi’ni şair Musa Fırat yönetti. Şairler Naim Tuncalı, Mustafa Ceylan, Cahit Çakcıl, Harun Yiğit, Kibriye Koçak, Mustafa Er, Sami Hamamcı, Süleyman Sırrı, Cangül Büke, Mehmet Budak, Nurhan Tunç, Alp Altundağ, Nevzat Akyar, Hüseyin Canbay, Gül Kökler kendi eserlerinin yanı sıra ünlü şairlerden şiirler seslendirdi. Şiirlere, Musa Yenilmez, Nusret İşbilir bağlamalarıyla, Öcal Altınay da kemanıyla fon müziği oluşturdu.

Haberin Devamı

Gecede, haziran ayında yaşamlarını yitiren ünlü şairlerden Nazım Hikmet, Ahmet Arif, İlhan Selçuk, Tahsin Saraç, Cahit Külebi, Orhan Kemal de şiirleriyle anıldı. Şair Naim Tuncalı, hayatta olmayan şairlerin yaşam hik?yelerini anlattı, bazı şairlerle olan anılarını paylaştı.

Sanatçı Hülya Ümit Tosun da Karadeniz bölgesine ait neşeli şarkılardan, türkülerden bir demet sunarak geceye ayrı bir renk kattı. Tosun’a, Nusret İşbilir bağlamasıyla eşlik etti. Tosun’un seslendirdiği şarkı ve türkülere hep bir ağızdan da eşlik edildi, katılımcılar şiirlerle, şarkı ve türkülerle keyifli bir akşam yaşadı.

Yazarlar