Sivas Şarkışla'da "Büyükbaş Ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı"

Şarkışla'da "Büyükbaş Ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı"

05.04.2018 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

Şarkışlada Büyükbaş Ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı

SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde besicilere yönelik "Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Şarkışla Belediyesi tarafından Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi Seminer Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Kaymakam Akif Pektaş, ilçe ekonomisinde hayvancılığın önemli rol oynadığını söyledi.

İlçede Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarının da bulunduğunu belirten Kaymakam Pektaş, ilçede hayvancılığın daha ileriye gitmesi için yapılması gerekenleri anlattı.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ise, hayvancılığın geliştirilebilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Çalıştayda Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörü Muhammet Genç ve Cumhuriyet Üniversitesi Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezinden Doç. Dr. Hasan Hüseyin Arı, süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Çalıştaya, Gürçayır Belde Belediye Başkanı Osman Özkan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Furkan Yurt, siyasi parti temsilcileri ve besiciler katıldı.