Kayseri SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

23.11.2014 - 08:32 | Son Güncellenme:

.

SARRAFLAR VE KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, altın fiyatlarını değerlendirerek, "Altın fiyatlarının düşük olmasından dolayı bir hareketlilik yaşanıyor" dedi.
Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Gülsoy, “Altın fiyatları 2011’deki yükselişinden bu yana en düşük fiyatına gelmiş durumda. Tabi altın fiyatlarının düşmesinde ki en büyük sebep altın Amerika’da ki verilere odaklanmış durumda. Altın zaten Amerika’da ki verilerden gelen açıklamalara göre kendine yön buluyor. Şuanda Amerika’da varlık alımlarının sonlandırılması ve 2015’in ikinci yarısına tekabül eden şekilde faiz artışını olması söylentilerinden dolayı da altın fiyatları düşük durumda. Fiyatların düşmüş olmasının altın alımı için en güzel rakam olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca altın, madenlerindeki maliyetinin altına gelmiş durumda. Piyasadaki söylentilere bakılacak olursa altın fiyatlarını daha da düşeceği söyleniyor ama buna da biz pek prim tanımıyoruz" diye konuştu.
Gülsoy ayrıca, "Jeopolitik riskler ortadan kalkmadığı müddet içerisinde, ekonomideki düzenlemeler olmadığı müddetçe altın tahtını korur. Şuan ki fiyatlar ons bazında bin 100, bin 180 arasında oynuyor. Bu fiyatların alım için cazip olduğunu söylüyoruz. Belki ’bin 50, bin 100’ diye söylenen laflar var ama o fiyatları görse bile yine biz altının ileri ki tarihleri içerisinde tekrar yükseleceğini öngörüyoruz. Çünkü dünyada ki sorunlar bitmiş değil. Hala ekonomiler büyümede aşağıya doğru revize ediliyor. Tabi bu altının da güvenli liman özelliğinin ön plana çıkması demektir. Onun için altın fiyatları yükselir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Sözlerini sürdüren Gülsoy, "Altın fiyatlarının düşmesi çarşı esnafına bir hareketlilik getirdi. Çünkü insanların altın üzerindeki baskıları ileri ki zaman içerisinde hem kendilerini koruyorlar hem de altına yatırım yapıyorlar. Şuanda altın fiyatlarının düşük olmasından dolayı bir hareketlilik yaşanıyor. Normalde kış sezonunda bizim işlerimiz biraz daha rutin hale gelir ama bu altın fiyatlarının düşük olması nedeniyle piyasada biraz canlılık var. Kayseri’de çeyrek altın sıkıntısı yok. Tabi bu arzdan kaynaklanan bir durum" şeklinde konuştu.