Gündem Şato gibi evde öldürülen gencin katili amcasıymış

Şato gibi evde öldürülen gencin katili amcasıymış

12.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da villanın bahçesinde kalaşnikofla öldürülen Mazlum Demir’in katili silahtaki ter kalıntısından bulundu. Öz yeğenini öldüren Hasan Demir İstanbul’da yakalandı

Şato gibi evde öldürülen gencin katili amcasıymış

Adana’da 23 Mayıs’ta şato gibi evde kalaşnikofla öldürülen Mazlum Demir’in (19) katil zanlısı öz amcası Hasan Demir çıktı. Cinayeti aydınlatmak için 10 dönümlük arazi üzerine kurulu 3 villada yaşayan 100 kişilik ailenin DNA örneklerini alan polis, silahın kayışından elde edilen doku ile karşılaştırma yaparak katil zanlısını ortaya çıkardı.
Petrol istasyonu ve inşaat firması bulunan işadamı Şuayip Demir’in etrafı 3 metre duvarlarla çevrili evine gelen kimliği belirsiz saldırgan, bahçede oturan oğlu Mazlum Demir’i kalaşnikofla öldürmüştü. Cinayeti araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarının bulunamaması ve olayın gerçekleştiği noktadaki kameranın arızalı olmasından şüphelenerek aile içi hesaplaşmaya yöneldi. Lüks villalarda yaşayan 100 kişilik aile ve çalışan işçiler ayrı ayrı sorgulandı.

Haberin Devamı

DNA testine tepki
Olay yerinden 200 metre uzakta, mısır tarlasında namlusu toprağa saplanmış olarak bulunan Kalaşnikof kriminal laboratuvarına gönderildi. Laboratuvar araştırmasında temizlenmiş olan silahın kayışında insan dokusu saptandı. Doku karşılaştırması için polis, ailenin tamamından DNA örnekleri almak istedi. Baba Şuayip ve amca Mehmet Demir, “Bize katil muamelesi yapamazsınız” diyerek DNA örneği alınmasına tepki gösterdi. Polisin iknası sonrası kan örnekleri alındı. Yürütülen istihbarat çalışmasında da, büyük amca Hasan Demir’in oğlu Abdullah Demir’in, ailenin 3 milyon dolarını harcadığı bu yüzden de, amcası Mehmet Demir ile aralarının bozuk olduğunu tespit etti.

Sorguda inkâr etti
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kriminal Daire Başkanlığı’nda yapılan incelemede, olayda kullanılan silahın kayışında bulunan biyolojik kalıntıların, Abdullah Demir’in İstanbul’da yaşayan babası Hasan Demir’e ait olduğu saptandı. Hasan Demir’in olaydan kısa süre sonra ailesini de alıp, İstanbul’a gittiğini öğrendi. Hasan Demir’i yakalamak için Adana’dan oluşturulan özel ekip, İstanbul’a gitti. İstanbul polisi ile koordineli olarak çalışan Cinayet Bürosu ekipleri, zanlı Hasan Demir’i Tuzla’da bir inşaatta bekçilik yaparken yakaladı. Sorguya alınan Hasan Demir’in, “Yeğenimi öldürmedim” dediği öğrenildi.