Kars Saturder Başkanı Taş, Kalkınma Planı Komisyon Üyeliğine Seçildi

Saturder Başkanı Taş, Kalkınma Planı Komisyon Üyeliğine Seçildi

13.12.2017 - 20:07 | Son Güncellenme:

.

Saturder Başkanı Taş, Kalkınma Planı Komisyon Üyeliğine Seçildi

KARS (AA) - Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, 11. Kalkınma Planı Komisyon Üyeliğine seçildi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Kalkınma Vizyonu gerçekleştirmeye katkı sağlayacak 11. Kalkınma Planı Komisyon Üyeliğine, seçilen SATURDER Başkanı Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge ve ülke açısından son derece önem arz eden bu komisyonda görev almanın sorumluluk bilinciyle çalışacağını söyledi.

Taş, dernek olarak yıllardır bölgenin kalkınması ve gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Turizminin gelişmesi ve turizm çeşitliliğin artması, ilimiz ve ilçelerinde mevcut bulunan destinasyonlar, kış turizmi, yaz turizmi, inanç turizmi, turizmde teşvik sistemi ve devlet desteklerinin yeniden gözden geçirilmesi, mevcut uygulamaların sonuçları, kamu ve özel sektör yatırımlarında eşgüdüm, kamu-özel işbirliği modeli uygulama şekilleri ve destinasyon yönetim modeline geçiş gibi unsurların raporlanması ve değerlendirmesi bölge turizmini canlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bölge turizminin tanıtılması ve pazarlanması hususunda Sarıkamış ilçesinde kasım ayında bakanlıklar düzeyinde yapılan Turizm Değerlendirme Toplantısı'nda önemli bir sunum yaptığını ifade eden Taş, "Kalkınma Planının hazırlanması ve bu komisyonda görev almama vesile olan Kalkınma Bakanlığına, Turizm Bakanlığına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederim." dedi.

Taş ayrıca, Kalkınma Bakanlığı Özel İhtisas Komisyonunun 14-15 Aralık'ta Ankara'da çalışmalarına başlayacağını da sözlerine ekledi.