Sakarya Saü Afrokarya Öğrenci Topluluğundan Satso'ya Ziyaret

Saü Afrokarya Öğrenci Topluluğundan Satso'ya Ziyaret

20.02.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:

.

Saü Afrokarya Öğrenci Topluluğundan Satsoya Ziyaret

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Güney Afrika, Gana ve Mozambik'li üniversite öğrencilerinden oluşan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Afrokarya Öğrenci Topluluğu ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kösemusul, ziyarette yaptığı konuşmada, Afrika kıtası ülkelerinde çok önemli fırsatların olduğunu ancak girişimciliğin ve koordinasyonun yetersiz olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Türk iş dünyasının cesareti ile ülkede eğitim alan, bölgede doğmuş ve büyümüş öğrencilerin eğitimi birleştiğinde çok özel kazanımların olacağını vurgulayan Kösemusul, "Orta vadede yüzde 20'nin dahi üzerinde büyüme beklenen ülkelerden Mozambik'in olduğu kıtaya dikkatimizi yöneltmemiz gerekir. Hızla gelişmeye dönmüş bu ülkelerin ihtiyaç duyduğu sektörler belirlenerek, öğrenci kardeşlerimizin kültür elçiliğinde ilişkilerimizi geliştirmemiz önem teşkil ediyor. Sakarya'mızın bu gelişecek ve büyüme hızı öngörülen ülkelerle tanışmasını, kaynaşmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Afrikalı iş adamlarıyla çalışma yürütmeyi de planladıklarını aktaran Kösemusul, "Biz kendi ekonomimizi geliştirirken hedef pazarlarımızın da rekabet edebilirliklerini yükseltmeyi hedefliyoruz. Burada eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilerimizin girişimciliklerini kendi ülkelerinde hayata geçirmelerini, eksiklikleri görüp fırsata çevirmelerini tavsiye ediyoruz. Belirlediğimiz ihtiyaç ve eksiklikleri fayda haline getirmek için birlikte çalışmayı önemsiyoruz." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticari fırsatların ve imkanların değerlendirildiği ziyarette, Afrokarya Öğrenci Topluluğu Başkanı Hafız Muhammed, SAÜ'den Doç. Dr. Hatice Sarıaltın, Yrd. Doç. Dr. Asena Boztaş, MARKA Sakarya Ofisi Uzmanı Refik Özkorkmaz ve SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş hazır bulundu.