Sakarya Saü'nün Trafik Kaza Analiz Sistemi (Tkas) Projesine Ödül

Saü'nün Trafik Kaza Analiz Sistemi (Tkas) Projesine Ödül

21.11.2016 - 12:30 | Son Güncellenme:

.

Saünün Trafik Kaza Analiz Sistemi (Tkas) Projesine Ödül

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Trafik Kaza Analiz Sistemi (TKAS) Projesi” ödül aldı.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarının proje yarışmasında, verimlilik dalında ikincilik ödülü aldı. Daha önce el ile oluşturulan trafik kaza tutanakları, proje ile bundan sonra kaza yerinde bulunan ekiplerce dizüstü bilgisayar veya tabletlerle doğrudan sisteme girilecek ve bilgi bankası oluşturulacak. Trafik kaza verilerinin elektronik ortama aktarılması ile kazaların görsel olarak haritalandırılması, istatistiki yöntemlerle ve iş zekası teknikleri ile esnek raporlanması sağlanacak. Bu sayede trafik kazalarının nedenleri belirlenerek, önleyici tedbirler alınmasına imkan sağlanacak.
Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erman Coşkun tarafından yürütülen projede, İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Taşkın, İşletme Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Hüseyin Serdar Geçer ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’ndan Uzman Semih Bitim de görev aldı.