Gündem Savaş çok pis şeydir!

Savaş çok pis şeydir!

13.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ailesini savaşta kaybettikten sonra kaçak yollarla İstanbul’a gelen Suriyeli 13 yaşındaki M.A, “Savaş nedir?” sorusuna öğrendiği Türkçesi ile “Çok kötü bir şey. Halk birbirine ateş ediyor birbirlerini vuruyor. Çok korktum” cevabını verdi...

Savaş çok pis şeydir

Suriye’deki savaştan kaçarak İstanbul’a gelen M.A isimli 13 yaşındaki çocuk, İstiklal Caddesi’nde, bir iş yerinin önündeki kaldırımda uyurken objektiflere takıldı.
Durumu ile ilgili sorulara yanıt vermek istemeyen M.A, koşar adımlarla uzaklaşmaya çalıştığı sırada, acı dolu hayat hikayesine dair kısa bilgiler verdi. M.A, Suriye’de bakkala gittiği sırada evlerine bomba düştüğünü, anne ve babasının patlayan evde hayatını kaybettiğini söyledi.
Su satıyor
Anne ve basını kaybettikten sonra kaçak yollarla bindiği otobüs ile İstanbul’a geldiğini söyleyen M.A, İstanbul’da sürekli olarak Taksim ve çevresinde dolaştığını bulduğu derme çatma herhangi bir yerde de uyuduğunu ifade etti.
M.A. İstanbul’da 5, 6 arkadaşı olduğunu onlarla da internet kafelerde görüştüğünü, soğuk ve yağışlı havalarda ise Tarlabaşı’nda bulunan bir internet kafede uyduklarını dile getirdi. Su satarak geçimini sağladığını, hiç okula gitmediğini belirten M.A, Aksaray’daki bir iş yerinden yaşı küçük olmasına rağmen bali de satın aldığını ve kullandığını da söyledi.
M.A, “Savaş nedir?” sorusuna, “Çok kötü bir şey. Halk birbirine ateş ediyor birbirlerini vuruyor. Çok korktum. Savaş çok pis bir şeydir. IŞİD (DEAŞ), muhalifler, Esad’ın adamları birbirlerini vuruyorlar. Savaşı, IŞİD (DEAŞ) yapıyor” diye yanıt verdi.