Gündem Savaştan kaçtı hastaneden çıkamadı

Savaştan kaçtı hastaneden çıkamadı

27.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da hafta başında etkili olan kuvvetli rüzgâr Taksim Elmadağ Cumhuriyet Caddesi’nde yapımı süren bir otel inşaatının iskelesini uçurdu.

Savaştan kaçtı hastaneden çıkamadı

Yeterli hava delikleri olmayan kapama perde nedeniyle çöken iskele, 10 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yol ortasındaki ağaçların iskele parçalarını havada tutması sayesinde ölümün yaşanmadığı olayda yaralananlardan biri de Suriyeli bir çocuktu.
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan çocuğun 7 yaşındaki Ali Haci olduğu öğrenildi. Hastanede dün taburcu edilmek üzereyken konuştuğumuz Haci’nin kafasında çok sayıda dikiş vardı.
Taburcu edildikten sonra yüksek ateşi ve mide bulantısı nedeniyle tekrar hastaneye getirilen Haci, oyun oynadığı sırada iskelenin çöktüğünü ve kafasına demir parçalarının geldiğini söyledi. Ağabeyiyle birlikte olduğunu belirten Haci, “O kaçtı, ben kaçamadım” dedi. Haci, bölgede dilencilik yapmadığını belirtti.
İsminin Farid olduğunu söyleyen baba, Suriye’deki savaştan kaçtıklarını belirterek şu şekilde devam etti: “8 çocuğum var. İnşaatlarda çalışıyorum ama her gün farklı bir inşaat. En küçük çocuğum Ali ağabeyiyle oynuyormuş. Abisi iskele devrildiği sırada hızla kaçabilmiş. Küçük olduğundan Ali kaçamamış. Öğleden sonra ateşi yükseldi, midesi bulanmaya başladı. Tekrar hastaneye getirdik. Yine ‘Bir şeyi yok’ dediler ama kan tahlili istediler. Sonuçlarını bekliyoruz.”