Gündem Savcı: Haksız tahrik altında öldürüldü

Savcı: Haksız tahrik altında öldürüldü

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık köyünde 28 Haziran 2013’te kalekol protestosu sırasında Medeni Yıldırım’ın vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

Savcı: Haksız tahrik altında öldürüldü

Savcılık iddianamesinde şüpheli er 23 yaşındaki Adem Çiftçi hakkında ’Haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede Yıldırım’ın otopsi raporunun hatalı olduğu da ortaya çıktı. Savcı, otopsi raporuna göre Yıldırım’ın vücuduna sağ dirsekten giren kurşunun, aşağıdan yukarıya doğru seyirle sol kol üst ön yüzden çıkış yaptığını ifade etti. Kamera kaydı ve olay yerinde yapılan keşif sonucu Medeni Yıldırım’ı öldüren kurşunun, sol kol ön yüzden vücuda girdiğini belirten savcı, kurşunun yukarıdan aşağıya seyirle sağ kol altından çıkış yaptığını kaydetti.

Haberin Devamı


Vurulma anında sağ eliyle sol omzunu tutan ve sağına düşen Yıldırım’ın 1.70 boyunda olduğunu belirten savcı, maktülün sağ kolunda merminin istikametini değiştirecek herhangi bir kemik kırığı olmadığını belirtti.


Yakın mesafeden yapılacak atışta Yıldırım’ın elinde atış artığı kalması gerektiğini belirten savcı, herhangi bir atış artığına rastlanmadığını kaydetti. Medeni’yi vuran kurşunun yukarıdan aşağıya seyrettiğini kaydeden savcı, o bölgede karakol girişindeki nöbet kulübesi bulunduğunu vurguladı.


Nizamiye nöbet kulesi üst katında yapılan incelemede Bixi marka sabit silahın bulunduğunu belirten savcı, silahın namlusunun Medeni’nin vurulduğu yeri gördüğünü belirtti. Olay günü silahın başında olan er Adem Çiftçi ise ifadesinde silahın kurma kolunu çektiğini, ancak ateş etmediğini söyledi. Savcı, Çiftçi için eylemi haksız tahrik altında işlediği için 4’te 1’inden 4’te 3’üne kadar ceza indirimi uygulanmasını istedi.