Düzce SAVCI KİRAZ İÇİN DÜZCE ADLİYESİ’NDE TOPLANDILAR

SAVCI KİRAZ İÇİN DÜZCE ADLİYESİ’NDE TOPLANDILAR

01.04.2015 - 14:20 | Son Güncellenme:

.

SAVCI KİRAZ İÇİN DÜZCE ADLİYESİ’NDE TOPLANDILAR

Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ile İmam Hatip Lisesi öğrencileri terör örgütünce rehin alınarak şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için Düzce Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Grup “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diyerek sloganlar attı.
Çağlayan Adliyesi’nde görevli Savcı Mehmet Selim Kiraz, rehin alınmış ve ardından şehit olmuştu. Savcının şehit edilmesinin ardından Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği, Memur-Sen’e bağlı sendikalar ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri Düzce Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.
Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Faruk Çelebi, yaptığı açıklamada “İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görev yapıyordu Savcı Mehmet Selim Kiraz. 14 yıllık savcıydı. Dürüst ve sevilen bir kişiydi. İki küçük çocuğu vardı. Dün Çağlayan Adliyesi’nde iki terörist gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili soruşturmayı bahane ederek savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettiler. Aslında bu kurşun bize yani milletimize sıkılmıştır. Eylem esnasında Berkin Elvan’ın sapanla taş atan fotoğrafını da duvara asan teröristle vahşi yüzlerini bir kez daha göstermiş oldular. Berkin Elvan üzerinden siyaset yapmaya devam eden gezici zihniyet sonunda işi bu ülkenin dürüst bir savcısını şehit etmeye kadar götürdü. Gezi eylemleri esnasında olaylar çıkarıp daha da büyütmek için (keşke birkaç ölüm olsa) diyerek kışkırtıcılık yapanların aslında düşündükleri Berkin falan değildi. Onların asıl amacı ülkemizi karıştırmak ve ülkede ki huzur ortamını bozmaktı. Birkaç ağaç için ülkeyi ateşe vermekten çekinmeyen bu zihniyet maalasef milletimizin vicdanını yeniden kanatmıştır. Siz hem (katillerin bulunmasını istiyoruz) diyeceksiniz. Hem de bu iş için görevlendirilen savcımızı şehit edeceksiniz. Bunun ne demek olduğunu bu milletin anlamayacağını mı sanıyorsunuz?” dedi.
Konuşmanın ardından grup “Şehitler ölmez vatan bölünmez, Hepimiz Savcı Kiraz’ız” diyerek yürüyüşe geçtiler ve olaysız bir şekilde dağıldılar.