Kocaeli Savcı Rolündeki Dolandırıcıyı Suçüstü Yakalatan Kadın O Anları Anlattı

Savcı Rolündeki Dolandırıcıyı Suçüstü Yakalatan Kadın O Anları Anlattı

03.03.2018 - 09:55 | Son Güncellenme:

.

Savcı Rolündeki Dolandırıcıyı Suçüstü Yakalatan Kadın O Anları Anlattı

Kocaeli’de kendisini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıları yakalatan kadın, o anları İhlas Haber Ajansı’na anlattı. Şahıslardan şüphelenerek adliyeye gittiğinde dolandırıldığına emin olduğunu söyleyen kadın, "Bana bütün bilgilerimi okudular. Şok oldum, dizlerim titremeye başladı" dedi.
Olay, 26 Şubat Pazartesi günü Kocaeli’nin İzmit ilçesi Yahyakaptan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Müzeyyen Şebin’i (68) telefonla arayarak kendisini Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan şahıslar, yaşlı kadına evini FETÖ/PDY örgütü üyelerinin satmaya çalıştığını, şahısları yakalamak için eve göndereceği emlakçıya evini satıp parayı da kendisinin göndereceği sözde tim görevlisine teslim etmesini istedi. Olaydan şüphelenen kadının durumu polise ihbar etmesi üzerine olayla ilgili inceleme başlatan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaşlı kadınla birlikte evine giderek şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Polis ekipleri evde beklerken evin önüne gelen şahıslardan İ.Ç. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden İ.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kendisini dolandırmaya çalışan şahıslarla arasında geçen konuşmaları anlatan Şebin, şahısların kendisini savcı olarak tanıttığında telaşlandığını, dolandırıcının "FETÖ’cüler tarafından hesaplarınız ele geçirilmeye çalışılıyor” sözlerinin ardından iyice savunmasız kaldığını söyledi. Şahısların kendisini tehdit ettiği için durumu kimseye anlatamadığını belirten Şebin, şüphelenmeye başladığı ana kadar verilen talimatları adım adım yaptığını kaydetti.

"Şok oldum, dizlerim titremeye başladı"
Telefonda kendilerini savcı olarak tanıtan şahıslara ilk başta inandığını ve tedirgin olduğunu söyleyen Müzeyyen Şemin, "Pazartesi günü, güne gidecektim, hazırlandım. Tam çıkışa geldim, ev telefonu çaldı. Telefonu açtım. Okay Aslan adında bir kişi adliyeden aradığını, savcı olduğunu söyleyerek ’sizi amirime bağlayacağım’ dedi. Bana amir denilen kişi ’15 Temmuz gecesi neredeydiniz’ dedi. Ben de evde olduğumu söyledim. Size FETÖ’cüler tarafından yakalama kararı çıkmış diye söyledi. ‘FETÖ’cü olarak aranıyorsunuz’ dedi. ‘Bütün mal varlıklarınıza da el koymuşlar’ dedi. Evimin de 500 bin lira değer biçilerek satılığa çıkarıldığı söyledi. Ondan sonra bana bütün bilgilerimi okudular. Ben tabi şok oldum, dizlerim titremeye başladı. Bana, ’FETÖ’den kırmızı bültenle aranıyorsunuz ama korkmayın biz sizi koruma altına aldık’ dedi. Bu şerefsizler her yere sızdılar, sizin sayenizde bunları kıskıvrak yakalayacağız’ dedi" ifadelerini kaydetti.

"Adam telefondan konuşmaları dinliyordu"
Şahısların kendisini sürekli arayarak yönlendirdiğini ifade eden Şemin, "Bana kontörlü, tuşlu bir telefon almamı söyledi. Telefon almaya giderken kimseyle konuşmamam gerektiğini ısrarla ifade etti. Eve gelince yeni aldığım telefonun numarasını istedi. Evde 3 telefon açık. Yeni aldığım telefonu, kendi cep telefonumu ve ev telefonunu arıyor. ‘Evinizi 500 bin liraya satılığa çıkarmışlar’ dedi. Bana bir emlakçı bulup evimin değerini hesaplamam gerektiğini söyledi. Koşa koşa gittim emlakçıdan 2 kart aldım. Beni arayıp kendini savcı olarak tanıtan şahıs, o kartların numaralarını istedi. Onları da verdim. 10 dakika geçmeden emlakçı geldi ama benim görüştüğüm kişi değildi. Emlakçı içeri girdi ve ‘bu evler 280-300 bin liraya satılıyor’ dedi. Bu esnada kendisini savcı olarak tanıtan adam telefondan konuşmaları dinliyordu" diye konutu.

"Adliyede yüzde 100 emin oldum dolandırıldığıma"
Kendisini savcı olarak tanıtan şahsın konuşmalarından şüphelenmesinin ardından dolandırıldığını anladığını belirten Müzeyyen Şemin, "Saat 11’e geliyordu. Kendisini savcı olarak tanıtan adam bana ‘gidip yatacaksınız’ dedi. Sabah saat 7’de beni uyandıracaklarını söylediler. Telefondaki kişi bana ‘yarın bu şerefsizleri yakalayınca, bana artık evinde bir kahve ikram edersin’ dedi. Bana ‘çok hoş bir kadınsınız’ dedi. Ben de o zaman bu işin altına bir bit yeniği olduğunu fark ettim. Ben de şüphelendim ve ‘siz şu an neredesiniz’ dedim. Şu an ’Kocaeli Adliyesi’nde çapraz soruşturma yapacağız’ dedi. Ben hemen kalktım aracıma bindim ve adliyeye gittim. Adliyedeki güvenlik görevlilerine ‘bana lütfen yardım edin’ dedim. Beni arayan kişilerin adını söyledim. Güvenlik görevlisi dosyayı çıkardı isimlere baktı. Bana gece adliyede savcıların olmayacağını söyledi. ’Bunlar dolandırıcı’ dedi. Adliyede yüzde 100 emin oldum dolandırıldığıma" şeklinde konutu.

"Şahsı kıskıvrak yakaladılar"
Kendisini takip eden şahıslardan birisini polis ekiplerinin yakaladığını söyleyen Şebin, "Daha sonra arabama binip Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğüne geldim. Beni içeri aldılar, durumu anlattım. Hemen 2 polis beni eve getirdi. Tam kapıdan içeri girdik, beni arayan kişi ’Müzeyyen Hanım güneş gözlükleri de siz çok yakışmış’ dedi. Hemen yanımdaki polis aşağı indi. Sonra polisler aşağıda bekleyen ve telefonla konuşan birinin olduğunu gördü ve şahsı kıskıvrak yakaladılar" ifadelerini kullandı.