Gündem Savcıdan eleştiren yorumlara takip!

Savcıdan eleştiren yorumlara takip!

19.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de Fevziye Cengiz isimli kadını karakolda döven polislerin davasında verdiği mütalaa ile tartışma yaratan savcı Göksel Er’in internette kendisini eleştiren yorum yapanlar hakkında “hakaret” suçundan dava açılması için şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Savcıdan eleştiren yorumlara takip


Şikâyetçi oldu
İzmir Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, geçen günlerde polisin ve mağdurun aynı cezaya mahkum edildiği ve polislerin cezaevine girmekten kurtulduğu davada verdiği mütalaada mağdur kadın hakkında 9 yıla kadar. Polisler hakkında ise 1 yıl hapis istemişti. Mütaalanın yayınlanmasının ardından sosyal medyada ve sitelerde yapılan yorumlarda eleştirilerin hedefi olan Er, işkence mağduru kadına polislerden daha çok ceza istediği mütalaasına ilişkin yorum yapanlardan biri olan E.İ. hakkında şikayetçi oldu. E.İ. savcılıkta verdiği ifadede sözlerinin eleştiri özgürlüğü kapsamında olduğunu ve hakaret kastı taşımadığını belirterek hakkında dava açılmamasını istedi.
Er, mütalaaya ilişkin haberi alıntılayan Radikal gazetesinin internet sitesi için de harekete geçmiş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Bakırköy Savcılığı Talimat Bürosu’na; “Radikal’de 06/06/2014 tarihinde yayınlanan haberin altına yorum yazan rumuzları belirtilen kullanıcıların IP adresleriyle açık kimlik ve adreslerinin tespiti ve bulunmaları halinde kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan ifadelerinin alınması” talimatı gönderilmişti.
Savcı Er’in mütalaaya ilişkin haberi nedeniyle şikayetçi olduğu Milliyet muhabiri Kemal Göktaş, beraat etmiş, mağdur Fevziye Cengiz’in avukatı Hanife Yıldırım hakkında da Adalet Bakanlığı adli yönden soruşturma izni vermemişti.