Dünya Savcıdan kızına milyonluk düğün

Savcıdan kızına milyonluk düğün

25.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rus savcı kızına prenseslere layık düğün yaptı fakat aşırı harcamaları göze batınca, cebinden bir kuruş dahi harcamadığını öne sürdü. Rus makamları savcıyı haklı buldu

Savcıdan kızına milyonluk düğün

Rusya’nın Krasnodar bölgesinde başsavcı vekilli Elena Hahaleva’nın kızına yaptığı düğün kriz çıkardı. Geçen yıl 2.6 milyon ruble (43 bin dolar) kazanan savcının kızı Sofya için tam 2 milyon dolar harcadığı öne sürüldü. Düğüne Rusya’nın önde gelen sanatçılarından Iosif Kobzon, Nikolai Baskov, Valery Meladze, Vera Brezhneva’nın katıldığı ve her birinin 100’er bin dolar aldığı ifade edildi.

‘Altın savcı’ diyorlar

Skandallar bununla da bitmedi. Gelin ve damada düğün hediyesi olarak Moskova’da iki arsa, bir daire ve bir yazlık ile Bentley marka bir otomobil hediye edildi. Sosyal medyayı ayağa kaldıran düğün sonrasında ‘altın savcı’ lakabını alan Haheleva açıklama yapmak zorunda kaldı.

Rus Moskovskii Komsomolets gazetesine konuşan Savcı Hahaleva, düğünde boşandığı eşi Robert Hahalev’in tüm masrafları üstlendiğini öne sürdü. Rus savcı, düğüne gelen sanatçıların da yine eski eşinin yaktın arkadaşları olduğunu ve hiç birine para vermediğini savundu. Kendisinin düğüne davetli gittiğini öne süren savcı düğünde kızının giydiği gelinliği de babasının hediye ettiğini belirterek, “Masraflar abartılıyor. Anca 5 milyon ruble (Yaklaşık 80 bin dolar) tutar. Ben de kızıma hediye olarak küpa aldım” dedi. Skandal sonrasında Krasnodar savcılığı soruşturma başlattı. Kommersant gazetesinin haberine göre savcılık yaptığı araştırmalar sonucunda Savcı Hahaleva’nın beyanlarının gerçek olduğunu belirterek dosyayı kapattı.

Haberin Devamı