Gündem Savcının şehit edilmesine bir tepki de Adana'dan

Savcının şehit edilmesine bir tepki de Adana'dan

01.04.2015 - 15:02 | Son Güncellenme:

Adana'da İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve baro tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamalarla kınandı.

Savcının şehit edilmesine bir tepki de Adanadan

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, İstanbul Adliye Sarayı'nda görevli savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilmesinin acısını yaşadıklarını söyledi. Çok sayıda hakim, savcı ve adliye personelinin katıldığı açıklamada, saldırının alçakça bir terör saldırısı olduğunu belirten Yeldan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

''Cumhuriyet savcımızın şehit olduğu haberi yüreklerimize kor gibi düşmüştür. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı hissetmekte ve şehidimize ağlamaktadır. Bu saldırı hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı felsefesi olmaz. Terör düşüncenin öz suyunu emer, kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet emellerine asla kavuşamayacak. Milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir.''

Şehit savcının kendilerine emanet ettiği adalet meşalesini aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacağını aktaran Yeldan, ''Bu tarz saldırılar yargı mensuplarını çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz. Merhum şehidimize Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

AVUKATLARIN TEPKİSİ

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise saldırı karşısında milletçe birlik ve beraberlik içinde durmak gerektiğini, terörün her türlüsünü kınadıklarını söyledi.

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin yargı camiasıyla herhangi bir ilgisi bulunmadığını vurgulayan Çıtırık, ''Adalet gibi önemli bir görevin yerine getirildiği ve yargı mensuplarının vakitlerinin büyük çoğunluğunu geçirdiği adalet saraylarının güvenliği daha iyi sağlanmalı. Bu saldırıda ihmali bulunanlar da yargı önüne çıkarılmalıdır'' dedi.

Açıklamaya, çok sayıda avukat ve baro personeli katıldı.