Gündem Sayfada sadece adı var

Sayfada sadece adı var

26.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gözaltına alınan polis memurlarının sorguları devam ederken skandal bir gelişme yaşandı.

Sayfada sadece adı var


Emniyet Müdürü Reşat Nuri Polat’ın polis sorgusu yapılacağı sırada avukatı müvekkilinin dosyasını incelemek istedi. Avukat Kadir Kökten’e “dosyada sizinle ilgili bir şey yok” cevabı verildi.
İstediği suç dosyası geldiğinde ise sadece adının yazılı olduğu bir A4 kağıdı yer aldı. Polisler bütün dosyanın bundan ibaret olduğunu söylemesi üzerine avukat Kökten duruma tepki gösterdi. Polat’ın diğer polislere yöneltilen sorular soruldu.
Çağlayan Adalet Sarayı’na 90 polisle birlikte sevk edilen Polat, bu kez savcı Hasan Yılmaz’ın huzuruna çıkarıldı. Savcı Yılmaz suç doysasını istediğinde yine kendisine tek sayfadan ibaret adının yazılı olduğu dosya sunuldu. Savcı Yılmaz dosyayı görünce şaşırarak bilgisayarının arkasına doğru fırlattı. Avukat Kadir Kökten, “Savcı bey bu durum üzerine ‘tazminat davası da açarsınız artık’ dedi. Biz de tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı söyledik” şeklinde konuştu.

Görev yapmadığı yerden
Emniyet müdürü Polat’ın hiç görev yapmadığı Selam-Tevhit dosyasından sorular yöneltildiği de ortaya çıktı. Boş dosya ile gözaltına alınan Polat’ın avukatı Kökten, “Savcılıkta müvekkilim adına açılan mavi renkli şeffaf dosyada bir tek adının ve sevk maddelerinin yazılı olduğu bir boş sayfa var. Dosyada başka hiçbir şey yok. Müvekkilime isnat edilen hiçbir fiil yok. Suçlamaya konu olacak eylem yok dosyada sadece adı var. Buna rağmen Hakkâri’den buraya kadar getirildi.” şeklinde konuştu.
Avukat Kökten, İçişleri bakanlığı’nın müvekkilini hakkında hiçbir suç isnadı olmadığı halde açığa aldığını da hatırlattı.