Siyaset Saygısızlığı hak etmeyecek izler bıraktı

Saygısızlığı hak etmeyecek izler bıraktı

15.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski ABD Başkanı Clinton ve Bülent Ecevit’in bir fotoğrafını anımsatarak yaptığı açıklamalarıyla başlayan Bülent Ecevit tartışmasına eşi Rahşan Ecevit’ten yanıt geldi.

Saygısızlığı hak etmeyecek izler bıraktı

Rahşan Ecevit yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin siyasi hayatında nezaketli duruş ve üslubuyla saygın bir iz bırakmış Bülent Ecevit’in adının son günlerde yanlış algılanmalara yol açacak şekilde çarpıtılarak yansıtıldığını belirterek, “Türkiye’nin ulusal çıkarları söz konusu olduğunda özellikle Amerika ile haşhaş konusunda yahut Kıbrıs ve Ege konularında damga vurmuş Ecevit, günlük siyasi polemiklere malzeme yapılma saygısızlığını hak etmeyecek izler bırakmıştır. Bu tip gereksiz polemiklerin toplumda farklı bir algı yaratma amacıyla yapılmış olduğu kaygısıyla kamuoyuna bir açıklama yapma ihtiyacı duydum” ifadelerini kullandı.
‘Unutulmaz hizmetler’
DSP Genel Başkan Yardımcısı, eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, de “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı kimliğiyle yaptığı anlaşılan son konuşmalarında 11 yıl önce kaybettiğimiz büyük devlet adamı Başbakan Bülent Ecevit hakkında ortaya attığı asılsız iddia, geçmişe kara çalarak güncel politika yapmanın çarpıcı bir örneğidir. Başbakan Ecevit ile Başkan Clinton arasında samimî bir sohbeti belgeleyen söz konusu fotoğrafta Ecevit ayakta, iki elinin parmakları kavuşmuş olarak konuşuyor; Clinton bir kanepenin arkalığına ilişmiş, yarı ayakta ve aynı biçimde iki elinin parmakları kavuşmuş olarak dinliyor. Bu fotoğrafın neresinde ‘el pençe divan duruşu’ vardır?” dedi. Türk “Aslında Bülent Ecevit’i Başbakan olarak ülkemize yaptığı unutulmaz hizmetler ve uyguladığı bağımsız dış politika ile anmak gerekir” diye konuştu.