Gündem Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! İşte 30 Temmuz 2016 MPİ

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! İşte 30 Temmuz 2016 MPİ

01.08.2016 - 15:25 | Son Güncellenme:

Sayısal Loto çekiliş sonuçlarına göre büyük ikramiye devretti. Binlerce vatandaşın büyük umutlarla beklediği beklediği Sayısal Loto çekiliş sonuçları geçtiğimiz akşam çekildi. İşte Sayısal Loto çekiliş sonuçları hakkında tüm detaylar...

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı İşte 30 Temmuz 2016 MPİ

Sayısal Loto çekiliş sonuçları heyecanlı bekleyiş sonucunda açıklandı. Temmuz ayının son çekilişi Sayısal Loto sonuçları bu akşam yapılan çekilişle belli oldu. şte MPİ sayısal lotu sonuç sorgulama ekranı ve kazandıran numaralar...

Haberin Devamı

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı İşte 30 Temmuz 2016 MPİ

AYISAL LOTO İLK NE ZAMAN ÇEKİLDİ!

Sayısal Loto, ilk olarak Lothar Lammers tarafından yaratılan, 49 sayı içerisinde seçilecek 6 sayıyı bilme üzerine dayalı şans oyunudur. 9 Ekim 1955 tarihinde "Loto-49’dan 6" ismiyle Almanya'da oynanmaya başlanmıştır. Kısa sürede dünyaya yayılan şans oyunu, ilk adımda Kanada, Yunanistan, Finlandiya, İrlanda, Avustralya ve ABD’nin birçok eyaletinde kurulan teşkilatlarıyla başlamıştır. Türkiye'de ise, 1996 yılında "Sayısal Loto" ismiyle oynanmaya başlamıştır. 16 Kasım 1996 yılında ilk talihlisine 50.000.00 TL kazandırmıştır. Loto'nun kurucusu, Lothar Lammers 10 Temmuz 2012 tarihinde vefat etmiştir.

Milli Piyango İdaresi tarafından cumartesi günleri çekilişi yapılmaktadır. Aynı kolonda 1'den 49'a kadar olan rakamların arasından altı rakam seçilerek oynanır. Sayısal Loto'dan ikramiye kazanabilmek için aynı kolon içerisinden en az üç rakamın çekiliş sonuçları ile uyuşması gerekir. Altı rakam da tutturulduğunda o hafta belirlenen ikramiyenin hak sahibi olunmuş olur. Milli Piyango İdaresi tarafından belirlenen fiyatı kolon başına 1 TL'dir.

Haberin Devamı

SAYISAL LOTO: 12 Ekim 1997 Tarihli YKK.

Bir haftaya ait oyunda altı bilen çıkmaması halinde, bu gruba ayrılan ikramiye, ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak üzere devredilir.

Bu şekilde yapılacak devir üç haftadan fazla olamaz. Dördüncü haftada da altı numarayı doğru tahmin eden çıkmazsa, bu gruba ayrılan tutar önceki haftalardan devredilmiş tutarlar ile birlikte beş numarayı (olmaması halinde dört numarayı) bilenler arasında dağıtılır.

Sayısal Loto 6/49 oynarken nelere dikkat edilmeli?

Her kolonda seçilen rakamların kutucuğuna dik olarak işaretlenmesi gerekmektedir.
İşaretleme kırmızı kalemle yapılmamalıdır,
Doldurduğunuz bir kolonu oynamadan vazgeçtiyseniz veya yanlış bir işaretleme yaptıysanız; o kolonun altındaki İPTAL kutusunun işaretlenmeniz yeterlidir.
Oyuna istenilen sayıda kolonla katılmanız mümkündür.
İşaretlediğiniz kuponla bayiden aldığınız biletteki numaraların, seçtiğiniz numaralar olup olmadığını kontrol ediniz.
Kuponlar ikramiye talep hakkını vermez.
Çoklu çekiliş işaretlemek suretiyle aynı numaraları 2, 3 veya 4 çekiliş için de oynayabilirsiniz.
18 Yaşından küçük olanlar bu oyuna katılamazlar. Kazanan biletlere ikramiye ödenmesini isteyemezler.
Sayısal oyunlara ait biletler termal kağıttan üretilen bilet olup ısıdan korunmalıdır.