Dünya Schulz AP’yi bırakıyor aktif siyasete atılacak

Schulz AP’yi bırakıyor aktif siyasete atılacak

25.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, AP başkanlığı için üçüncü kez aday olmayacağını, bunun yerine gelecek yıl Almanya Federal Meclisi seçimlerine katılacağını açıkladı.

Schulz AP’yi bırakıyor aktif siyasete atılacak

Schulz, Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturup oturmayacağı veya seçimlere Sosyal Demokrat Parti’nin şansölye adayı olarak katılıp katılmayacağı yönündeki sorulara ise yanıt vermedi.
Son anketler, Schulz’un başbakanlık için SPD Başkanı Sigmar Gabriel’den daha popüler olduğunu gösteriyor.
Schulz, Avrupa Parlamentosu başkanlığı görevinin büyük bir onur olduğunu, geçen beş yıl içinde Avrupa politikalarının görünürlüğü ve inandırıcılığını artırmaya çalıştığını ifade etti. Gelecekte de Avrupa projesine sıkı sıkıya bağlı kalacağını dile getiren Schulz, “Bana göre Avrupa’nın birliği, geçen yüzyılların en büyük medeniyet projesidir” ifadesini kullandı.
1974’den beri Sosyal Demokrat Parti üyesi olan Schulz, Almanya’nın Aachen kentine bağlı Würselen kasabasında 1987-1998 arasında belediye başkanlığı görevinde bulundu ve kitapçılık yaptı. Schulz, Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Felemenkçe olmak üzere 6 dil biliyor.