Otomobil Seat Ateca Cupra, Nürburgring yollarında!

Seat Ateca Cupra, Nürburgring yollarında!

02.05.2017 - 09:59 | Son Güncellenme:

Land Rover Sport SVR ve Alfa Romeo Stelvio gibi modeller sayesinde performans odaklı lüks sınıf SUV’ları görmeye alışmıştık. SEAT Ateca Cupra ise performanslı SUV modellerin yalnızca lüks sınıfta olmadığını ispatlamak istiyor.

Seat Ateca Cupra, Nürburgring yollarında

SEAT Ateca Cupra, rakiplerinden önce Ring’e çıktı!

Haberin Devamı

VAG, bünyesindeki markaların SUV modellerine performans versiyonu eklemekte kararlı gözüküyor. Gelecekte Volkswagen Tiguan R ve Skoda Kodiaq RS’nin çıkacağı biliniyor, ancak SEAT kardeş markalarından hızlı çıkarak Ateca Cupra’yı denemeye başlamış.
Nürburgring’de objektiflere takılan Ateca Cupra, FR gövdesinin altına gizlenmeyi tercih etmiş. Detaylara inildiğinde geniş hava deliklerinin plastik parçalar ile gizlenmeye çalışması otomobili ele veriyor. Arka kısma geldiğimiz zaman yarım yamalak yerleştirilen sağ egzoz uçları, dörtlü egzoz çıkışının sahte olduğu izlenimini veriyor.

Alçak spor süspansiyonlar, geniş frenler, büyük alaşım jantlar ve gövdede yapılacak dokunuşlar Seat Ateca Cupra’nın genel görüntüsünü şekillendirecek.

Haberin Devamı

Kaputunun altında Cupra genleri taşıyacak

İddialara göre Ateca Cupra’nın kaputunun altında, Volkswagen’in amiral motorlarından 2.0 TSI yer alacak. 300 beygir ve 380 Nm tork üreten bu motor ile beraber dört tekerden çekiş sağlayan 4Drive özelliğinin de sunulması bekleniyor.

Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarına kadar SEAT Ateca Cupra’nın ortaya çıkması beklenmiyor. Vahşi otomobil Martorell bantlarından muhtemelen bu yılın son çeyreğinde inecek ve ailenin en pahalı modeli olarak satışa sunulacak.